OnePlus Nord CE 5G vs Samsung Galaxy A52 5G jämförelse –

Dessa två mobila enheter, som vi kommer att titta på ansikte mot ansikte för att ta reda på vilken som är bäst, introducerades i år för att ge momentum mot det nuvarande genomsnittet. Å ena sidan hittar vi nyligen släppt OnePlus North CE 5G , den senaste modellen av ett asiatiskt företag som kommer till Spanien, och å andra sidan, vad är Samsung Galaxy A52 5G det förde en fläkt av ny luft in i hans katalog.

Och medan vi har två mobiltelefoner som har mycket att erbjuda oss, kan det bara finnas en klar vinnare. Av denna anledning är det dags att jämföra det för att bli av med tvivel och ta reda på vilken av de två smartphones som är överlägsen den andra. Även om dessa två terminaler kommer att komplicera vår uppgift, eftersom vi kommer att kunna få tillräckligt med likheter mellan dem och väldigt få skillnader.

Behöver vi en 5G-mobil idag?

Vi står inför två mobila enheter som har en funktion som många användare redan letar efter när de köper en ny smartphone – 5G-anslutning. Men är det verkligen nödvändigt i en mobiltelefon idag? Även om det inte råder någon tvekan om att detta är en betydande förbättring av anslutningshastighet, inomhustäckning och till och med sammankoppling med andra enheter, är sanningen att det finns ett antal aspekter att överväga innan man bedömer om det är olyckligt eller inte.

OnePLus Nord CE 5G

Först måste vi bedöma om vi redan har möjlighet att använda denna teknik på den plats där vi bor, eftersom en av dessa två terminaler i så fall skulle vara idealisk. Dessutom måste vi bedöma om detta kommer att vara nödvändigt i vårt fall för att dagligen kunna ha den bästa uppkopplingen, eftersom vårt arbete är beroende av det.

Och givetvis måste vi tänka på att det här kommer att vara en mobiltelefon som kommer att tjäna oss under lång tid, eftersom de investeringar som behöver göras för mobil med 5G vanligtvis alltid högre än vad som behöver göras för en 4G-terminal. Vi måste också ta en titt på mobiltelefoner med den här typen av anslutning för att se om det finns ett alternativ som faller inom vår budget och om det skulle vara ett problem.

Alla likheter mellan Nord och Galaxy

Det är fantastiskt att se hur dessa två smartphones från OnePlus och Samsung dela fantastiska funktioner. Mer än något annat, för det händer vanligtvis när de delar huvudmärket, vilket är fallet med Xiaomi med POCO och Redman. I det här fallet är det inte så, men vi ser mycket gemensamt mellan båda modellerna. Speciellt i de ögonblick som kommer att vara nyckeln när du ska välja en ny telefon, som skärm, batteri och ström.

Väldigt lika skärmar

Den första likheten vi hittar ligger i en av huvuddelarna i vilken mobil enhet som helst – pekskärmen. Och även om de inte är spikade till millimetern, har OnePlus en 6,43-tums AMOLED-panel och Galaxy har 6,5-tums Super AMOLED-skärm … Dessutom har båda FULL HD+-upplösning och ett bildförhållande på 20: 9. De har till och med nästan samma pixeltäthet som Nord CE har 409 pixlar jämfört med Samsungs 405.

samsung galaxy a52 5g fondo rosa

Men som vi sa är de inte identiska eftersom de har olika uppdateringsfrekvens. I det kinesiska företagets mobiltelefon ser vi att den har en frekvens på 90Hz, medan för modellen av det sydkoreanska märket ser vi att den har förmågan att uppnå en frekvens på upp till 120 Hz

Maximal likhet i batteri och effekt

När det gäller komponenterna som är ansvariga för att driva och tillhandahålla den nödvändiga kraften för driften av båda mobila enheterna, kommer vi att se att de är som två ärtor i en pod. I dessa två aspekter ser vi att de använder samma Qualcomm-processor, Snapdragon 750G-chip med 5G-modem vilket resulterar i att de är upp till 2,2GHz och även använder Adreno 619 GPU / GRAFISK PROCESSOR.

Processor de Qualcomm

Och efter att ha sett att de har samma SoC, blir det klart att de bestämde sig för att använda samma batteri, eftersom förbrukningen kommer att vara väldigt lika i båda fallen. Den har ett 4,55mAh batteri, men med en annan snabbladdning. I OnePlus kommer vi att ha en effekt på 30W, och i Galaxy A52 kommer vi att ha 25W.

Lagring och anslutning

En annan likhet som vi hittar mellan dessa två smartphones är att de dela 5G, NFC och GPS-kompatibilitet drivs av samma operativsystem som Android 11, även om de har olika anpassningsnivåer. Dessutom har båda terminalerna två versioner av UFS 2.1 internminne: 128 GB och 256 GB. Dessa två terminaler har till och med en FM-radio och en 3,5 mm-ingång. Och medan båda har Bluetooth, har OnePlus 5.1 mot 5.0, som är integrerat i Samsung Galaxy.

Flera skillnader mellan dessa två mellanregister

Den största skillnaden vi hittar mellan de två terminalerna är dess fotografiska del och design. Låt oss börja med det faktum att vi i panelen ser hur skåran där selfiekameran är placerad förändras, eftersom den i det kinesiska företagets telefon är i hörnet. Medan du är inne Galaxy A52 är placerad i mitten av pekskärmen. Dessutom har den främre sensorn också vissa skillnader, där Nord CE har 16 megapixlar, jämfört med 32 megapixlar för Samsung.

Men den stora skillnaden ligger bakom, där Samsung-mobilen har fyra objektiv med 64MP huvudsensor och f/1.8 bländare , 13 MP vidvinkelobjektiv och f / 2,2 brännviddshål, 5 MP f / 2,4 makrosensor och den senaste djupsensorn på 5 MP också med f / 2,4 brännviddsöppning. Istället tappar OnePlus Nord CE 5G sin sensor och installerar bara 3 kameror. Den viktigaste – på 64 megapixlar, som sin rival, men med f / 1,79, den andra – på ett 8-megapixel vidvinkelobjektiv med f / 2,25 och den tredje monokroma kameran med 2 megapixlar och f / 2,4 bländare. Naturligtvis kan båda mellanklasserna spela in 4K-videoklipp med 30 fps.

erbjuda Samsung Galaxy A52 5G

Även om, som vi antog tidigare, detta inte är den enda skillnaden. Främst för att även om de båda fungerar på Android 11 , de har olika nivåer av anpassning. I OnePlus hittar vi OxygenOS och i terminalen hos den sydkoreanska tillverkaren One UI.

Vi hittar även andra små detaljer som Galaxys vikt på 189 gram kontra konkurrentens 170 gram. Samsung-terminalen har dock en fördel jämfört med det kinesiska företagets telefon, eftersom den har en IP67-klassificering. Och det är inte allt, som om vi äntligen bestämmer oss för att lägga vantarna på en Samsung-smartphone kan vi lägga till mer intern lagring tack vare Micro SD-kortplatsen.

Ett väldigt tufft köpbeslut

I det här fallet, med en så stor likhet, blir valet mellan att välja en eller annan modell svårare och kommer till stor del att bero på priset. Även om vi också måste utvärdera om vi bryr oss om fotosektionen, med den klara vinnaren denna gång kring Samsung Galaxy A52 5G.

Medan sanningen är att OnePlus Nord CE 5G är den billigare av de två eftersom den för närvarande kostar ca 329 euro med 8 + 128 GB … Priset, som står i kontrast till Galaxy, som också finns i Spanien och har en liknande konfiguration. med 6 GB RAM och 128 GB internminne för 396,06 euro

Nu kan vi börja fatta beslut. Och ur vår synvinkel, med kunskap om skillnaderna och likheterna mellan båda terminalerna, måste vi besluta att rekommendera OnePlus-terminalen framför Samsung. Även om den här senaste telefonen har en bättre fotografisk sektion, kommer vi att ha samma batteri, processor och nästan identisk pekplatta. Och allt detta till en mycket lägre kostnad. Även om det inte får oss att glömma bort rivalen, är det också en bra idé att köpa Realme X50 Pro om pengar inte är ett problem i vårt fall, eftersom vi kommer att ha bättre kameror.

Relaterade artiklar

Back to top button