OnePlus Nord Ce 5G recension: Specifikationer och åsikter –

En telefon som passar som handen i handsken

Det första som kommer att fånga din uppmärksamhet med Oneplus Nord CE 5G är dess design, men utöver det, dess storlek. Och det är inte så att det är en väldigt liten telefon, men känslan i handen jämfört med andra maraki-erbjudanden som Oneplus 9 Pro är att den passar som handen i handsken

Ja, dimensionerna på denna Oneplus Nord CE 5G möjliggör en ärlig användning av enheten. snygg och kompakt … Även med en hand är den mycket bekvämare än andra erbjudanden på marknaden, trots att skärmens diagonal är något större. Personligen gillade jag den mest, även om det finns andra designdetaljer som också förtjänar ett omnämnande.

Den första är att även om terminalen har ett bakstycke av plast, är kvalitetskänslan också bra. Dessutom är det plast med matt yta det är inte alls lika rörigt som andra erbjudanden på marknaden. Och självklart är det här för oss som är lite besatta av frågan om fotspår och att telefonen är så ren som möjligt är alltid något som uppskattas.

Sedan finns det volym- och strömknapparna, de enda tre som varningsreglaget har är också förlorade, som hände i andra nya Oneplus-telefoner. Dessa knappar som nämns är i ett mycket lättillgängligt läge, så de hjälper också användaren i allmänhet att arbeta med enheten.

Slutligen finns det bottenområdet där USB C-kontakten sitter, som används för laddning och dataöverföring, samt en port för högtalare, mikrofon och hörlurar. Ja, denna Oneplus Nord CE 5G sparar eller återställer, beroende på hur du ser på den, 3,5 mm jack … På så sätt kan du använda dina trådbundna hörlurar utan att behöva använda adaptrar.

Resten av telefonen är densamma som du ser på bilderna, i det här fallet med en mycket levande blå finish som påminner om den första Oneplus Nord du älskade så mycket.

Jämnhet och ljud för kvalitetsuppspelning av multimedia

Förutom design och preferenser för varje användare för mer eller mindre stora telefoner, om det är två sektioner som är viktiga för användarupplevelsen så är det kvaliteten på skärmen och ljudsystemet.

Här förlitar sig Oneplus på 6,43-tums AMOLED-panel som inte bara ser bra ut när det gäller färg, ljusstyrka, kontrast, svart djup, etc., utan också verkligen gillar det på grund av dess 90 Hz skärmuppdatering.

Ja, precis som andra Oneplus-tillverkare vet de att hoppet från det klassiska 60Hz till 90Hz är väldigt påtagligt, så även i det här förslaget, som är mer riktat till mellanklassen, fanns det med. Och det måste uppskattas eftersom sanningen är att allt ser bra ut.

Det är sant att skärmar som Oneplus 9 Pro är mycket bättre, men de flesta användare som kommer att satsa på denna Oneplus Nord CE 5G kommer att behöva titta genom ett förstoringsglas för att märka det. Så bra jobbat från tillverkaren.

Och precis som med skärmen gör inte heller ljudet i telefonen besviken. Med alla typer av ljudinnehåll och även vid samtal uppfyller den sitt uppdrag perfekt. Och hörlursuttaget gör lyssnandet ännu enklare och mer ekonomiskt.

Oxygen OS och den mycket lösningsmedel Snapdragon

För att gå vidare till mjukvaru- och prestandasektionen kan denna Oneplus Nord CE 5G definiera funktionerna den erbjuder helt enkelt genom namnet på dess anpassningsnivå: Oxygen OS

Oneplus mjukvaruerbjudande fortsätter att vara ett av de bästa på marknaden, mycket väl optimerat och innehåller de rätta detaljerna som behövs för att den mindre avancerade användaren ska känna sig bekväm och mest entusiastisk över att hitta de aspekter de vill ha.

I mina tester, efter flera uppdateringar, var den övergripande upplevelsen mycket tillfredsställande från dag ett. Jag känner att mer bara kan göras i kamerasektionen, men jag ska prata om det senare.

I sällskap Snapdragon 750G-processor och med de två tillgängliga RAM- och lagringsalternativen (8/128 och 12/256) fungerar telefonen väldigt bra i alla situationer. Du kan njuta av även krävande spel. Det är sant att det finns små prestandaskillnader, som laddningstider eller när du snabbt hoppar från en tung applikation till en annan, men de är så små att känslan fortfarande är förvånansvärt stark.

Fyra kameror och viss begränsning

Kameran i den första Oneplus Nord var en överraskning, och dess prestanda lämnade nästan ingen oberörd. Och faktum är att företaget i många situationer har lyckats ge sina användare ett mycket effektivt erbjudande.

OnePlus Nord CE 5G går bra den här gången, men det är topp tre bakre och främre kameror är inte på samma nivå … Låt mig dock berätta vad min erfarenhet var, men först de tekniska detaljerna för var och en.

Huvudkammaren

Huvud- eller bakkameran består av tre sensorer, varav två verkligen kommer att stå för vad terminalen kan erbjuda på fotografisk nivå, och den tredje kommer att fungera mer som ett stöd.

  • 64MP huvudsensor och F1.79 bländare
  • 8 MP vidvinkelsensor och F2.25 bländare
  • 2MP monokrom sensor och F2.4 bländare

Foton med vidvinkelobjektiv har mindre detaljer än huvudsensorn. Även om den aspekt som får mest uppmärksamhet är kalibreringen på färgnivån, som återigen förändras i förhållande till den huvudsakliga. Ändå, i bra belysning kan du dra nytta av detta, men med en liten mängd just nu och bredvid processorn är det väldigt rättvist.

Huvudsensorn å sin sida är inte alls dålig. Prestanda är mer tillfredsställande när det är mindre ljus, även om detta inte är kameran som överraskade den första OnePlus Nord.

Fram kamera

Den främre kameran, i sin tur, inbyggd i själva skärmen genom hålet i det övre vänstra hörnet, är mer känd och jag kan förutse dig, eftersom den är på samma nivå som andra modeller av märket. Själva sensorn erbjuder:

Kvalitet som kan förbättras med framtida uppdateringar

Som du kan se i exempelbilderna, kvaliteten som erbjuds av Oneplus Nord CE 5G-kameror är bra … Närmare bestämt är den främre kameran och huvudkameran på 64 MP på baksidan de två som presterar bäst. Vidvinkeln är inte alltför slående och visar att dess färgkalibrering skiljer sig något från den huvudsakliga.

Jag tror dock starkt på att prestandan kan förbättras med framtida programuppdateringar. Detta var redan efter ett av uppdateringssystemen som jag lyckades installera under testerna. Så jag tror att Oneplus kommer att fortsätta arbeta på det, eftersom det finns tillfällen då ett samtal till HDR visar att bearbetningen är dålig och slutar med att lämna en orealistisk bild.

Dessutom kan denna optimering också förbättra bildbehandlingstiderna för själva Snapdragon 750G. Något som märks i situationer där det av någon anledning är svårare för honom att tolka vad slutresultatet ska bli.

Därför verkar det i allmänhet vara ett bra fotografiskt erbjudande till priset av terminalen. Det är sant att du behöver förbättra din mjukvara, men om du gör det kommer det att vara ett attraktivt alternativ för dem som inte letar efter eller vill spendera för mycket på en telefon.

Autonomi utan att skryta

Avslutningsvis, låt oss prata om autonomin hos Oneplus Nord CE 5G. Här med 4 500 mAh batteri , den genomsnittliga användningstiden för enheten är densamma som för många andra liknande erbjudanden. Optimering av Oxygen OS gör inga mirakel, och det du har kommer i bästa fall att vara inom en och en halv till två dagar.

Som alltid kommer detta att bero på hur du använder terminalen. Därför, om du missbrukar din kamera eller spelar spel, måste du använda laddaren förr snarare än senare. Som tur är, föreslår han 30W snabbladdning ett system som på bara 30 minuter låter dig gå från 0 % till cirka 70 %.

En telefon till ett pris som kan skada sina konkurrenter

Kort sagt, OnePlus Nord CE 5G är en telefon som jag personligen verkligen gillade. Det är inte idealiskt, men det är också ett alternativ, för priset kan man faktiskt begära lite mer. För beroende på version kostar telefonen 329 euro (modell med 8 GB RAM och 128 GB lagring) och 399 euro (version med 12 GB RAM och 256 GB lagring).

Det här är de officiella startpriserna, men tänk dig att ytterligare erbjudanden kommer om några veckor. För tillfället kan denna Oneplus Nord CE 5G vara ett av få erbjudanden som kan definieras som bra, trevligt och billigt.

Relaterade artiklar

Back to top button