OnePlus klargör situationen med OxygenOS efter sammanslagning med OPPO –

Igår bekräftades en av nyheterna som vi hade väntat på för några månader sedan när OPPO och OnePlus FoU-team slog sig samman för att spara kostnader för båda varumärkena beroende av samma moderbolag BBK Electronics. Sammanslagningen av båda tillverkarna, vilket resulterade i framtiden för OxygenOS är i limbo anses av många vara det bästa mobiloperativsystemet i Androids ekosystem.

För mindre än 24 timmar sedan, Oneplus grundaren och vd:n Pete Lau tillkännagav företagets fusion med OPPO. Man ska komma ihåg att Lau för länge sedan tagit på sig ytterligare ansvar i OPPO hantera en produktstrategi som har lett till en kraftsamling för att minska kostnaderna.

Fusión OnePlus och OPPO

Men många användare fruktar nu att det som görs i Kina just nu så småningom kommer att replikeras runt om i världen: OxygenOS kommer att ersättas av ColorOS.

Att han inte är död, att han umgås

Nyligen såldes OnePlus 9-seriens telefoner som lanserades i Kina med det Android-baserade operativsystemet OPPO ColorOS, istället för att köra sitt eget HydrogenOS, som är den kinesiska versionen av OxygenOS. Så vad är framtiden för OxygenOS med tanke på att OnePlus nu officiellt har slagit sig ihop med OPPO?

Vid denna tidpunkt, tills varumärket ändrar sig, verkar det som att OnePlus-operativsystemet fortfarande överlever och kommer att fortsätta att finnas i märkets västerländska smartphones för nästa generationer av sina telefoner. Företaget har bekräftat för MySmartPrice att “Varumärkets telefoner kommer att fortsätta köra det Android-baserade OxygenOS-användargränssnittet idag.”

OnePlus 8 OxygenOS

Det finns dock en möjlighet att smartphones med denna programvara mer och mer kommer att likna OPPO-mobiltelefoner i framtiden, vilket efterliknar designen och funktionaliteten hos ColorOS, OPPOs mjukvara.

Framtiden för OnePlus mobiltelefoner

Från och med nu verkar det som att företaget kommer att bli ett undervarumärke OPPO som är fallet med Redman och Xiaomi. Båda kommer att arbeta självständigt, men det är klart att det ena beror på det andra. Det slutliga målet är att förse företaget med de resurser det kan använda för att skapa bättre produkter, samt erbjuda snabbare och mer stabila programuppdateringar för Oneplus användare, men vi kan anta att vi snart kommer att se förändringar i distributionskanaler, marknadsföring och vem. du förstår om priserna för deras telefoner.

Källa> MySmartPrice

Relaterade artiklar

Back to top button