OnePlus förtydligar Optic AMOLED och Dash Charge, och vi ger dig de officiella bakgrundsbilderna till OnePlus 3

Som nu nästan är tradition, OnePlus höll en AMA på reddit, eller en frågestund med användare, som uppenbarligen inte bad om allt till de närvarande företagsledningarna. Mitt bland de många frågorna vill vi kort fokusera på ett par som enligt vår mening förtjänar lite mer förtydligande än vad som rapporterades i går i OnePlus 3-presentationsartikeln

Optik AMOLED

Du kommer att ha stött på denna term genom att surfa på OnePlus 3-sidan på den officiella webbplatsen; men vad betyder det? Kortfattat: ingenting. Det är inte en teknisk term av något slag, det är inte en exklusiv ny teknik för OnePlus, det är bara ett sätt att marknadsföra med ett högljudande och okänt namn. I praktiken använder OnePlus 3 en “senaste generationen” AMOLED, som företaget har förbättrad kontrast och färgtemperatur, för att göra dem mer levande. Dessutom har OnePlus optimerat skärmens prestanda i direkt solljus.

Detta är i princip innebörden av “Optic AMOLED”.

Dash Charge

Detta är istället en term som har sin egen innebörd, och hänvisar till en teknologi av snabbladdning verkligen exklusivt för OnePlus. Exklusivt till den grad att Det kommer inte att finnas några tillbehör från tredje part som är kompatibla med Dash Chargedärför, av både praktiska och säkerhetsskäl, rekommenderas det att endast använda originalladdare.

OnePlus har gjort både en vanlig laddare och en för motorfordon, och båda har ett specifikt strömhanteringschip, som du inte hittar någon annanstans. Detta, förutom att ge en ström flera gånger större än en normal laddare, säkerställer en kontinuerligt laddningsflöde i alla situationeräven om du fortsätter att använda din smartphone. Dessutom skapas det mesta av värmen på själva laddaren, och inte på smarttelefonen, vars temperatur förblir relativt låg även under laddning.

Med tanke på den här teknikens särdrag avråder OnePlus användningen av tillbehör från tredje part, särskilt snabbladdande sådana, särskilt eftersom Dash Charge fungerar enligt andra principer än Snabbladdning av Qualcomm.

Följande video illustrerar ytterligare OnePlus 3:s laddningsteknik.

Officiella OnePlus 3-bakgrunder

Och efter att ha pratat om tekniska saker kommer vi fram till något enkelt och universellt: ett snyggt galleri med alla tapeter från OnePlus 3, som vi måste känna igen är riktigt vackra. Bakgrundsbilderna i galleriet har ändrats för att inte belasta navigeringen för mycket, men du kan ladda ner dem i ett enda paket från den här adressen (94 MB).

Relaterade artiklar

Back to top button