OnePlus förklarar varför det sa nej till trådlös laddning (även på 5T)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus förklarar varför det sa nej till trådlös laddning (även på 5T)

En av de mest uppenbara bristerna med OnePlus 5 och, nästan säkert, även för nästa OnePlus 5T är trådlös laddningen funktion som har funnits i flera år på en stor mängd smartphones som producerats av olika företag, särskilt när det gäller den avancerade marknaden. Pete LauVD för OnePlus, har beslutat att prata öppet om denna aspekt på officiellt forum av företaget och förklarar exakt varför deras produkter inte har denna teknik.

Den kinesiska ledningen ville jämföra det Qi trådlös standard med det välkända Dash Charge-kabelladdningssystemet, tekniken för snabbladdning ägare till det kinesiska företaget, och visar punkt för punkt överlägsenheten hos denna typ av laddning jämfört med den trådlösa.

Lau förklarade att Qi-laddningen lyckas garantera maximalt 15 W kraft när enheten är perfekt placerad på lämplig bas, medan Dash Charge erbjuder kraft upp till 20 Wvilket resulterar i mycket mer snabb och effektiv i energitermer.

Dessutom, eftersom den inte tvingas vila på en yta eller i ett fast läge, kan smarttelefonen laddas upp via kabel fortfarande Begagnade för spel eller andra applikationer, vilket ger användaren mer “frihet” och utrymme att manövrera.

Av detta och andra skäl har OnePlus valde att inte genomföra trådlös laddning på sina produkter, endast förlitar sig på sin egen Dash Charge. Lau har sagt att han är entusiastisk över denna teknik, men han tror helt enkelt inte att det ännu är rätt tid att integrera den i sitt företags smartphones.

Vd:s skäl är det säkert giltig och respektabel, eftersom detta är märkbart klarhet mot användare angående designval. Vi är dock säkra på att entusiaster fortfarande skulle ha velat hitta en teknik i full cirkulation som trådlös laddning även på nya OnePlus, kanske flankerande bara den mycket omtalade Dash Charge för att få ytterligare en chans att ladda dina smartphones.

Relaterade artiklar

Back to top button