OnePlus förklarar ansiktsigenkänningen av den nya 5T, som inte kommer på OP5

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus förklarar ansiktsigenkänningen av den nya 5T, som inte kommer på OP5

En av de mest intressanta innovationerna i den nya OnePlus 5T är den oöverträffade tekniken som kallas Ansiktsupplåsningsläppsystemet via Ansiktsigenkänning inte finns på tidigare modeller av företaget. Genom ett inlägg på det officiella forumet har OnePlus avslöjat några detaljer om hur det här systemet fungerar, vilket kommer att besvara en del nyfikenhet hos fansen och dess kunder.

Först förklarade det kinesiska företaget anledningen till att lägga till detta nya system, som sedan är mycket enkelt att förstå: tekniken för ansiktsupplåsning har integrerats i den nya toppserien för kompensera för förskjutningen av fingeravtrycksläsaren på bakkroppen. På detta sätt kan användare som använder 5T fortfarande ha en snabb och effektiv upplåsningsmetod på framdelenäven utan att kunna använda fingeravtrycksläsaren.

Ansiktsupplåsning är dock inte en metod designad för säkerhet och av denna anledning kan den inte stödja funktioner som t.ex Android Pay eller andra mobila betalningsappar.

För dessa tjänster kommer det fortfarande att vara nödvändigt att använda fingeravtrycket, vilket enligt företaget fortfarande är en säkrare och pålitligare metod.

För att gå mer in på det tekniska har OnePlus också gett en förklaring angående hur Face Unlock själv fungerar. Systemet bygger på mer än 100 identifierare att analysera ansiktet inramat av den främre kameran och förstå om det är den registrerade personens, med parametrar som avståndet mellan ögonen eller avståndet mellan näsan och läpparna. Funktionen garanteras även i svagt ljus eller om användaren bär solglasögon.

Dessutom analyserar systemet också om den inramade personen är det Viva eller om den å andra sidan är framför ett foto eller video och kan automatiskt inaktivera sig själv när igenkänningen misslyckas för 5 gånger i följdoch begär sedan användning av fingeravtrycksläsaren eller säkerhets-PIN.

OnePlus inser fortfarande att dess ansiktsigenkänning inte är en 100 % säker metod och fortsätter att arbeta för det förbättra det och göra det ännu smartare.

En av innovationerna i utvecklingen handlar om igenkänning av eventuella ljuskällor eller fyrkantiga ramar, vilket borde förbättra mekanismen för att undvika upplåsning med foton eller bilder som visas på andra skärmar.

Face Unlock förblir därför ett användbart system för upplåsning, men som inte får användas för andra ändamål. Bland annat förblir denna funktionalitet exklusiv för 5T e kommer inte på den tidigare OnePlus 5. Systemet finns och fungerar på denna smartphone Smart Lock tillhandahålls av Google, som dock inte är lika exakt och snabb som den som ingår i det nya toppsortimentet.

Relaterade artiklar

Back to top button