OnePlus arbetar med snabb trådlös laddning, men dess smartphones kommer inte ha det på ett tag

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus arbetar med snabb trådlös laddning, men dess smartphones kommer inte ha det på ett tag

När OnePlus 6 lanserades för några månader sedan sa man att trådlös snabbladdning inte implementerades pga. anses onödigtmedan andra förklaringar hade givits tidigare, men tydligen därberättelsen är lite mer komplicerad. I en intervju som släpptes via det kinesiska företagets officiella kanaler var det Pete Lau själv som kastade nytt ljus över saken.

“Vi testar trådlös laddningsteknik och kommer att fortsätta att göra det i framtiden, men vi har inte hittat den ännu en lösning som motsvarar våra förväntningar. Tekniken innebär fortfarande en ökad tjocklek på enheten och uppvärmning under laddning“.

Skälen tycks därför vara mycket mer komplexa än vad som först föreföll. Även om OnePlus redan är några av de snabbaste när det gäller laddning, skulle vi gärna se denna funktionalitet i en kommande smartphoneäven om vi bara kan känna oss tröstade av det faktum att företaget håller tro med sitt motto “never settle” leta efter en bättre lösning dessutom genom att utföra forskningen i första person.

Relaterade artiklar

Back to top button