OnePlus 6 vs Xiaomi Mi Mix 2S: vår jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 6 vs Xiaomi Mi Mix 2S: vår jämförelse (foton och videor)

Vår sammanfattning av jämförelser mellan smartphones fortsätter och idag erbjuder vi dig en jämförelse som för bara några månader sedan kanske skulle ha varit mindre vettig. Låt oss prata om OnePlus 6 vs Xiaomi Mi Mix 2Stoppsmarttelefonen (exklusive den som presenteras idag) från Xiaomi som också har sålts i Italien i några dagar.

Dessa är två riktiga toppar i sortimentet, båda säljs i prisklassen 500 euro (ungefär). De har liknande dimensioner, men Xiaomi Mi Mix 2S lyckas vara lite mer kompakt och mindre hal, även om den väger bra 14 gram mer (och i din hand märker du direkt skillnaden). Båda har en metallram men medan OnePlus 6 har en baksida av glas (blank eller matt), har Xiaomi Mi Mix 2S en keramisk baksida. Den vita färgen bidrar till fördelen att den inte blir repad av det faktum att den perfekt döljer fingeravtrycken på kroppen, vilket gör den alltid lika vacker som den första dagen.

Under denna kropp finns två liknande batterier: 3300 mAh för OnePlus 6 och 3400 mAh för Xiaomi Mi Mix 2S. Även autonomierna “liknar” varandra, även om Xiaomi-smarttelefonen har en liten fördel. Den har även stöd för trådlös laddning, medan OnePlus njuter av den nu berömda Dash Charge-snabbladdningen.

När vi går vidare till skärmar har OnePlus 6 en 6,3-tumsskärm Optik AMOLEDmedan Xiaomi Mi Mix 2S har en panel IPS 6-tum, men utan skåra och därför 3 kanter i jämnhöjd med kroppen. AMOLED-skärmen är avgjort ljusare och mer flashig, även om inte ens Xiaomi vanställs alls. Båda är utrustade med ett dubbelt kamerasystem: 16 + 20-konfigurationen belönar verkligen OnePlus när det gäller att ta bilder med effekt Bokeh, medan Xiaomi Mi Mix 2S har en andra 12 megapixelkamera (samma upplösning som den huvudsakliga) 2x zoom. Den främre kameran på OnePlus 6 har en upplösning på 16 megapixlar och förödmjukar den 5 megapixel på Xiaomi Mi Mix 2S, bland annat i en särskilt obekväm position om du planerar att använda den mycket.

Hårdvaran och då på det hela taget liknande, med både en processorbaserad utrustning Snapdragon 845 octa core och 6 eller 8 GB RAM, från 64 och kommer till 256 GB icke-expanderbart internminne. Men om OnePlus 6 är tillgänglig i 3 versioner, åtminstone i Italien är Xiaomi Mi Mix 2S endast tillgänglig i 6/64-snittet.

När det gäller fluiditet och hastighet ger OnePlus 6 alltid lite mer “känsla”, framför allt tack vare de mycket flytande animationerna. Det är ett faktum, som också demonstreras av våra tester, att även Xiaomi Mi Mix 2S i sin globala version (och därför utan särskilda programvarubegränsningar) erbjuder en optimal användarupplevelse och alltid när den är som bäst. På tal om mjukvara finner vi den största skillnaden. Kvasilagergränssnittet för OxygenOS gör förmodligen OnePlus 6 till en smartphone mer “för alla”, medan MIUI det är förmodligen mer för älskare av genren eller för dem som vill ha något nytt och annorlunda än det klassiska Android-gränssnittet. Detta är dock personliga preferenser, eftersom ingen av programmen har någon mördarfunktion att få honom att föredra till förmån för den andre.

Två poäng till förmån, för att istället återgå till hårdvaran måste vi ge dem till förmån för OnePlus 6 som är utrustad med både ett ljudjack och en fysisk switch för ringsignalen.

Och vi stänger med priset. OnePlus 6 är tillgänglig på den officiella webbplatsen och på Amazon till ett pris som börjar från 519 € och blir 569 € i varianten som visas i videon. Xiaomi Mi Mix 2S är istället tillgänglig i Italien för 499 €, även om bland företagets officiella partner ingen för tillfället gör den tillgänglig för mindre än 599 €. Vi tog Xiaomi Mi Mix 2S Global (därför med Play store och italienska) från Gearbest-butiken som säljer den för 472 €.

Relaterade artiklar

Back to top button