OnePlus 6 vs vatten: hur länge kan den hålla innan den går sönder? (video)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 6 vs vatten: hur länge kan den hålla innan den går sönder? (video)

OnePlus har uppgett att OnePlus 6 är vattentät men att den inte kommer att deklarera någon certifiering angående sin smartphone av en specifik anledning. Detta skäl är att även företag som certifierar sin smartphone med ett IP-värde inte passerar vätskeskada och att därför en certifiering av denna typ skulle ge slutanvändaren en falsk säkerhet att det i realiteten inte finns något företag (förutom de som producerar smartphones). oländig) kan erbjuda.

Det var uppenbart att det inte skulle dröja länge innan någon verkligen testade OnePlus 6 mot vatten. Youtubern Matthew Moniz doppade en OnePlus 6 4 gånger. Första gången i 30 sekunder, sedan en minut, sedan 5 minuter och till sist 30 minuter. Testet är förvisso intressant men genomfört på ett något ytligt sätt. Smarttelefonen sänks de första tre gångerna i kranvatten, medan den sista gången i en slå samman med vatten därför rikt på klor på en meters djup och särskilt efter att smarttelefonen har drabbats av lite våld i att träffa botten.

Även om vi vill erkänna att dessa faktorer är mindre än vattnets inverkan på smarttelefonen, kvarstår faktum att skadorna som vatten kan ge en smartphone kan avslöjas även timmar eller dagar efter dykning, vilket gör testet i själva verket bara en bra video för YouTube-publiken.

Men hur betedde sig smarttelefonen? Under de två första dyken var det inga problem (eller så verkar det av Matthew Moniz ord), medan telefonen efter 5 minuter fortfarande fungerade men vatten sipprade in i kameran. Efter 30-minuterstestet visade smarttelefonen, trots youtuberns första segerrop, uppenbara tecken på problem med vattnet som genom att ta kontakt med pekpanelen aktiverade det på ett totalt slumpmässigt sätt. På samma sätt verkar kameran vara helt immig och högtalaren mycket dämpad.

Som författaren till videon också sa kommer det att ta några veckor att ta reda på om vattnet verkligen har skadat smartphonen permanent.

Våra rekommendationer är de vanliga: “ha kul” med videon men gör det inte hemma. Du bör inte göra det här med IP68-smarttelefoner heller, så du bör inte göra det med denna OnePlus 6.

Relaterade artiklar

Back to top button