OnePlus 6 vs Samsung Galaxy S9 +, jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 6 vs Samsung Galaxy S9 +, jämförelse (foton och videor)

Med ankomsten av andra toppar i Android-sortimentet har “turnén” av jämförelser börjat igen som vanligt. Den du röstade mest i vår Facebook-grupp var (förutsägbart?) Den mellan OnePlus 6 och Samsung Galaxy S9+ och så här är den klar dagen efter hela recensionen. Det är utan tvekan en mycket intressant jämförelse eftersom den jämför två mycket olika verkligheter i Android-landskapet: det väsentliga hos OnePlus mot fullständigheten hos Samsung.

Båda är två smartphones av viktiga dimensioner och båda är gjorda av metall med glasbaksida. Båda har böjt glas på baksidan, men det är bara Samsung som har böjt glas på framsidan också. OnePlus kan skryta med en ny matt finish, som nu är extremt mindre vanligt i smartphones. OnePlus 6 är också lättare och tunnaremen lite bredare än Galaxy S9 Plus. Båda är vattentäta men endast Samsung Galaxy S9 + är certifierad (IP68).

Naturligtvis, vid vätskeskador lämnar företag inte sina produkter under garantin oavsett, men vi förnekar dig inte att Samsung-certifieringen på något sätt lugnar oss mer.

Batteriet av 3300 mAh av OnePlus 6 står sig till det från 3500 mAh Samsung Galaxy S9 +, om än utan att kunna göra det särskilt bättre (liksom OnePlus 5T). Bra för närvaron av snabbladdning Dash Charge på OnePlus och för närvaron av trådlös laddning på Galaxy S9+. Båda skärmarna är AMOLED (en optisk AMOLED och den andra SuperAMOLED) och har liknande diagonaler: 6,28 “(OnePlus) vs 6,2” (Samsung). Båda displayerna är fantastiska, med explosiva färger, bra kalibrering (kan ändras via mjukvara) och superhög ljusstyrka. Bara Samsung kan skryta med en QHD+-upplösning, inte särskilt användbar i vardagen, men säkerligen användbar för virtuell verklighet (om du var intresserad av Gear VR). Galaxy S9+ stöder även HDR i sin skärm.

Två dubbla kameror men med olika tillvägagångssätt finns i smartphones. 16 + 20 megapixlar i OnePlus det är en dubbla 12 megapixlar i Galaxy S9+. Närvaron av en andra kamera i Samsung-smarttelefonen är förvisso mer intelligent eftersom den kan utnyttjas för 2x optisk zoom, medan den i OnePlus endast används för oskärpa. När man kommer till substansen, som du själv kan se, har OnePlus 6 tagit ett stort steg framåt jämfört med 5T och kan äntligen hänga med Galaxy S9 + och i vissa bilder även göra det bättre. Sammantaget lyckas Galaxy S9 Plus fortfarande vinna på poäng, och lyckas göra det bättre under vissa specifika omständigheter och med en något högre videokvalitet. Båda registrerar sig 4K vid 60 fps och båda stannar vid 4K 30fps för elektronisk stabilisering.

När det gäller hårdvaran är de två smarttelefonerna lika. Båda med WiFi FÖRE KRISTUS, Bluetooth 5.0 och top-of-the-line processorer. Snapdragon 845 för OnePlus 6 och Exynos 9810 för Galaxy S9 +.

Båda har 6 GB RAM, men endast OnePlus finns också i snittet från 8 GB. Det interna minnet är på 64 eller 256 GB och alltid bara OnePlus erbjuder också ett mellanliggande 128 GB-snitt. Inte obetydlig: Galaxy S9 + erbjuder möjligheten att utöka internminnet med ett microSD.

Ur mjukvarusynpunkt erbjuder Samsung säkert ett mycket större antal funktioner, till att börja med DeX skrivbordsläge, kommer till kompatibilitet med Samsung Pay och många andra godsaker mycket bekväma och uppskattade av allmänheten. OnePlus 6 fokuserar mer på konkrethet, med färre funktioner, men en mjukvara halvlager Android med sip men extremt välstuderade anpassningar. Den är då redan uppdaterad till Android 8.1 (jämfört med Galaxy S9 + 8.0) och med tiden kommer det med stor sannolikhet att få fler uppdateringar och snabbare. Och vill du ha ett system som alltid är blixtsnabbt är OnePlus säkerligen bäst på torget.

Det är på den omgivande hårdvaran som OnePlus verkligen har sparat.

Det gjorde det med den tidigare nämnda trådlösa laddningen och det gör det också med frånvaron av stereoljud och USB-C videoutgång (dess standard är “bara” 2.0). Då finns det inget stöd för lås upp med iris, men bara ansiktsbehandlingen (dock blixtsnabb). Båda är (tack och lov!) utrustade med ljuduttag.

På tal om priser, OnePlus börjar från € 519, mot 999 € av Samsung Galaxy S9+. Men om priset på OnePlus förmodligen kommer att förbli ganska konstant över tiden, har priset på Galaxy S9 + redan fallit i omloppsbana, i skrivande stund, bland de 700 och 730 €. Prisskillnaden är inte så stor, men det är fortfarande 200 € sparat. Samsung Galaxy S9 + förblir det mest kompletta valet, med verkligt komplett hårdvara och något att uppskatta även i kameran och displayen, där OnePlus ändå har kortat avståndet. OnePlus kan dock väljas inte bara för sitt lägre pris utan också för sin utmärkta övergripande användarupplevelse, som framför allt erbjuds av en mjukvara som verkligen är designad med och för slutanvändaren.

Relaterade artiklar

Back to top button