OnePlus 6-skåran mäter 19.616 x 7.687 mm och Carl Pei förklarar varför (uppdaterad: Pete Lau replika)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 6-skåran mäter 19.616 x 7.687 mm och Carl Pei förklarar varför (uppdaterad: Pete Lau replika)

Under en chatt med Vlad Savov från Gränsen, Carl Peiberömd medgrundare av OnePlus, bekräftade hemligheten med lunnefågel: OnePlus 6 kommer att ha en hack. Det där svarta hacket, som du kan se på öppningsbilden, som porträtterar företagets framtida topp i sortimentet.

OnePlus har valt denna väg inte av estetiska skäl utan av praktiska skäl: maximera skärmen. Och tyvärr var detta den enda lösningen. Vad gör det ikoniska iPhone Xsom uppenbarligen varit en inspiration för många, är inte bara skåran, utan också det faktum att displayens nedre kant (“haka“) är nästan rensad. Det var dock inte möjligt för OnePlus att göra detsamma. Apple gjorde det genom att använda en flexibel OLED-skärm som böjs internt, vilket tillåter en annan placering av kontakterna till moderkortet, som vanligtvis sitter i hakan på varje Android-enhet. Kort sagt, den enda delen där man kan gnaga utrymme är den övre, och skåran är för närvarande den enda genomförbara lösningen, enligt Carl Pei.

Lägg sedan till gest introducerade för några beta sedan, vilket gör att du kan klara dig utan Android-navigeringsfältet om du vill, och du kommer att ha en smartphone så “helskärm” som möjligt: ​​över 90%, den största som någonsin gjorts av OnePlus.

[sentence_sx]Carl Pei förnekar inte att Apple påverkar branschen, särskilt på ett positivt sätt[/sentence_sx]

Men lägger till hack och gest, det är verkligen svårt att inte tänka på iPhone X och Carl Pei vet det. “Vi har sett implementeringen av iPhone-gester, och det kanske hade tagit längre tid om Apple inte hade gjort det först“. Och samma sak gäller för hacket:”vi kanske inte skulle ha gjort så snabbt”. Apple”påskyndar antagandet av innovationer i branschen, när de är meningsfulla“; och all anspelning på ljuduttag det är inte en ren tillfällighet, eftersom OnePlus 6 kommer att ha en, som vi redan vet.

Kort sagt, OnePlus hade inte kunnat göra det mindre än så. Hur liten? De exakta måtten är 19 616 x 7 687 mm, tillräckligt för att rymma öronkapseln, främre kameran, närhetssensorn och Meddelande LEDsom företaget inte ville avstå från.

Större än Essential Phone, mindre än iPhone“: så här ser Carl Pei hacket på sin OnePlus 6.

Men Pei är också medveten om Potentiella problem som skåran introducerar, speciellt om det kommer i vägen för helskärmsinnehåll. Av denna anledning har företaget undersökt de 1 000 bästa apparna i Play Butik för att förstå om och hur det finns ett behov av att agera på rätt sätt för att inte äventyra användarupplevelsen. Kolla på den flyttas alltså åt vänster för att lämna mer plats för statusikonerna till höger och skåran döljs automatiskt när en helskärmsvideo spelas upp.

När allt kommer omkring har vi redan sett att andra tillverkare, som Huawei på P20 och P20 Pro, låter dig dölja skåran, så det är tydligt att alla är medvetna om det faktum att det förutom att ge fördelar utrymmesmässigt introducerar också en del när det gäller innehåll. . Och iPhone-användare vet detta väl.

Vi får bara hoppas att det omtalade stödet för hacket i Android P fungerar, men innan dess kommer vi att se implementeringen av OnePlus, som i år kommer att avslöja sin top of the range förmodligen bra före den vanliga juni månad. Fråga oss dock inte när, för Carl Pei har inte knäppt upp sig i saken.

Relaterade artiklar

Back to top button