OnePlus 3 vs Samsung Galaxy S7 edge, vår jämförelse (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 3 vs Samsung Galaxy S7 edge, vår jämförelse (foton och videor)

Jämförelse Samsung Galaxy S7 – OnePlus 3 – För många är det en av årets mest efterlängtade jämförelser, av många anledningar: Qualcomm vs Samsung, 6 GB RAM mot 4 GB, böjd kontra platt skärm, metall kontra glas och mycket mer. Men en av de främsta anledningarna är priset: de är i själva verket två i toppen av sortimentet, men den ena har ett listpris som är lägre än hälften av det andra (som dock tappar pris med tiden).

Vi jämförde de två smartphones i videon nedan och kom fram till ganska intressanta slutsatser. Displayer och kameror till exempel är båda till förmån för Galaxy S7 edge om det vore ett poänglopp, men totalt sett är skillnaderna inte alls så stora som prisskillnaden kan antyda. Tvärtom! Byggkvaliteten är också mycket bra, där älskare av metall och subtilitet kommer att hitta den perfekta smartphonen i OnePlus 3, kanske på bekostnad av den inte riktigt “nya” designen.

OnePlus 3 recension

Slutligen hittar du också överväganden angående programvaran (OxygenOS vs TouchWiz) och angående autonomi. Utmärkt den för Galaxy S7 edge, bra den för OnePlus 3. Båda har dock de snabbaste snabbladdningssystemen på marknaden. Slutligen fingeravtrycksläsaren: en blixt från det kinesiska företaget.

Det finns också en jämförelse i videon angående hastigheten för att öppna appar (kom ihåg LPDDR4 RAM och UFS 2.0-minnen) och beständighet av processer i RAM. Resultatet är vad man kan förvänta sig på papper, med en rejäl dragning.

Exempel kamera

Frågan om kameror är också intressant. Galaxy S7 edge lyckas i många fall fånga fler detaljer (trots den lägre upplösningen), men OnePlus försvarar sig väldigt bra även i svagt ljus, där den ofta slår Samsungs smartphone vad gäller färgbalans, ofta för varm för den koreanska smartphonen . Fortfarande i svagt ljus är det (uppenbarligen?) Samsungs smartphone som kan fånga mer ljus.

Relaterade artiklar

Back to top button