OnePlus 3 stöder inte generiska USB-C-tillbehör, Google Engineer Word (uppdaterad)

Note: We hope you enjoy reading this article: OnePlus 3 stöder inte generiska USB-C-tillbehör, Google Engineer Word (uppdaterad)

Vad är poängen med att anta en standard om, sammantaget, specifikationerna för densamma inte respekteras? Det är vad du frågar, på ett sött sätt, Benson Leug angående stöd för standarden USB-C från OnePlus 3.

För de som inte känner honom, Leug är en Google-ingenjör som bara verkar ha ett syfte i livet: att testa allt som har med USB-C-standarden att göra. Förutom att testa dussintals och dussintals USB-C-kablar (kolla in hans Google+-sida för att ta reda på om ditt nästa köp stöder specifikationerna), gjorde han ansträngningar för att verifiera att tillverkarna uppfyllde de villkor som standarden ställer.

För en tid sedan upptäckte Leug faktiskt att Quick Charge 3.0 tillverkad av Qualcomm och används i HTC 10 och LG G5 uppfyllde inte kriterierna för standardens spänningsvärden, vilket orsakade potentiell skada på de instrument som används (strömförsörjning, kablar, enheter).

LÄS ÄVEN: Qualcomm: Quick Charge beror inte på kabeln

Den sista attacken är riktad mot OnePlusdet med 3 det skulle inte ha uppfyllt specifikationerna för delen värd: i ett nötskal, ett generiskt USB-C-tillbehör kommer förmodligen inte att kännas igen av OnePlus 3 när den är ansluten.

Det verkar som att inte ens populära enheter som pendrives känns igen, och detta skulle ställa i ett dåligt ljus inte bara OnePlus utan själva USB-C-standarden: trots allt, om namnet inte är en garanti för kompatibilitet, vad ska användarna tror?

Uppdatering: Efter det Gtrustedwebbplatsen som startade kontroversen, drog tillbaka nyheterna, Leug gjorde också rätt i sin profil på Google+: uppenbarligen hade de inte märkt att det var nödvändigt att aktivera funktionen för att få tillbehören att fungera för att lagring från USB-inställningarna. Förvisso en otydlig procedur, men som i alla fall inte motiverar den offentliga anklagelsen och de tongångar som används, särskilt med tanke på ingenjörens ställning: vad tycker du?

Relaterade artiklar

Back to top button