Onda V820w, recension av GizChina.it

Marknaden för Läsplatta utvecklas ständigt, med Android Och Windows det för att inte göra någon upprörd över valet för standard OS att användas, nu mer och mer ofta erbjuds de i lösningar dubbel boot.

Idag erbjuder vi dig vår recension avWave v820w, låg kostnad tablett med bra prestanda och ett ganska aggressivt pris.

Wave V820W

L ‘Wave v820w finns på ca. 95 euro på TinyDeal.com med frakt från Kina.

Innan vi går vidare till recensionen uppmanar vi dig, om du inte redan har gjort det, att titta på vårt avboxning:

Onda V820w, recension av GizChina.it

Om du inte vill missa alla våra exklusiva recensioner prenumerera på vår YouTube-kanal

Onda v820w – Design och material

Låt oss börja med att prata om enhetens design och dimensioner. L ‘Wave v820w mäta 207 x 122 x 8,9 mm för en total vikt, batteri på 4200 mAh ingår, av ca 210 gram. Fliken består av rundade hörn och från en böjd profil. Baksidan är gjord av styv plast med en lätt struktur som ger en utmärkt beröring och utmärkt grepp även under svettiga eller våta händer.

Frontalt hittar vi skärmen från 8 tum med upplösning 1280 x 800 pixlar. Ovanför kameran från 0,3 megapixlar det är en Status-LED. Nedre knapp Windows navigering.

wave-v820w-13

Till höger är den närvarande på / av-knappen så väl som volymvippa.

wave-v820w-12
Till vänster hittar vi microSD-port med kortstöd upp till 128 GB, medan mikro-USB-kontakten med stöd högst upp OTG, entré micro HDMI Och hörlursuttag 3,5 mm.

wave-v820w-11

På baksidan hittar vi kameran uppifrån 2 megapixlar och nere till höger den enda systemhögtalaren.

Wave v820w

Onda v820w – Display

Wave V820W

Enheten monteras, som redan förväntat, a 8-tums skärm med upplösning 1280 x 800 pixlar vilket i våra tester visade sig vara tillräckligt pålitlig och trogen i reproduktionen av innehåll och kännetecknas av en tillfredsställande färgåtergivning.

Det enda problemet som påträffas i detta avseende handlar om ett slags “patina gulaktig som vid maximal ljusstyrka tenderar att mätta färgerna mer. Detta är emellertid den typiska “nit i ägget”, eftersom det inte är uppenbart för ett ouppmärksamt öga och i avsaknad av möjligheten att jämföra med andra enheter.

Det mycket bra och lyhörda pekskärm vilket visar sig vara exakt både under typning och navigering med rullning och nyp-till-zoom perfekt upptäckt.

Onda v820w – Anslutbarhet

Wave V820W

Den här enhetens anslutning baseras på WIFI Och Blåtand såväl som OTG för att ansluta tangentbord, möss och externa masslagringsenheter.

Angående WIFI vi stötte inte på några problem med ett signallås snabbt och stabilt och en bra navigationshastighet även i “gråa områden” där andra terminaler kämpar.

Inget problem även med Blåtand vilket gör att du kan utföra en snabb och exakt parning utan instabilitet av något slag. I detta avseende försökte vi ett Bluetooth-tangentbord, vilket var helt igenkänt.

När det gäller protokollet OTG, som du har ställt många frågor om, påpekar vi att det är möjligt att länka a Extern HUB som de i sin tur kan kopplas till mus, tangentbord och penna enhet, men detsamma kan inte matas i tur och ordning. För vilka fliken kommer att kunna driva navet men inte ta emot ström från det.

Onda v820w – Internt minne

Låt oss prata om internt minne nu. L ‘Wave v820w finns i två versioner, en från 16 GB, som i vårt fall, och en från 32 GB med Dual OS-stöd. Vi undersökte det vid den tiden för 16 GB-versionen finns inget stöd för Dual OS på grund av det begränsade återstående interna minnet som finns tillgängligt.

I detta avseende påpekar vi faktiskt att gudar 16 GB av systemet vid start är tillgängliga för användning ca. 4 GB. Detta beror på närvaron av en återställningspartition och av en ganska tung Windows 8.1-installation.

Så för mer erfarna användare rekommenderas det ta bort återställningspartitionen att få utrymme och att genomföra en systemrensning för att rensa säkerhetskopian av systeminstallationen.

Det är därför mycket tillrådligt att använda en microSD från 32 GB klass 10 för att använda samma som skrivdisk Och “hårddisk”Var installerar du filer och applikationer.

Onda v820w – Hårdvara och prestanda

Wave v820w

För att bedöma arbetsbelastningen för CPU vi testade applikationen Libreoffice, ett alternativ till Microsoft Office, som var perfekt laddad utan fördröjning eller störning.

Sådana bra prestationer beror främst på närvaron av chipsetet Intel Bay Trail Z3735F fyrkärna till 64-bitars i kombination med 2 GB RAM-minne.

Bläddrar också igenom Internet Explorer eller Google Chrome det är möjligt att njuta av en riktigt tillfredsställande användarupplevelse utan någon form av avmattning.

De enda osäkerheter som vi har funnit oro uppspelning av multimediainnehåll med hjälp av spelare lager som har rapporterat mer än några få fördröjning i hoppfasen mellan de olika delarna av filmen. Genom att installera en alternativ spelare, t.ex. VLCär det möjligt att stoppa detta problem.

Den enda anteckningen vi kan göra när det gäller prestanda gäller a överdriven uppvärmning, särskilt högst upp, genomgår speldock inget som kan påverka användningen av terminalen.

Onda v820w – Multimedia

Wave v820w

L ‘Wave v820w kommer med en enda systemhögtalare, en konfiguration som möjliggör diskret ljudåtergivning i musik och multimedia. Den maximala volymen är tillräckligt bra men valet att placera högtalaren på baksidan utan några steg påverkar kraften i allmän reproduktion innehåll när vi lägger enheten på ett plan, med ljudet är nästan helt dämpat.

När det gäller kamerorna, från 0,3 megapixlar fram och från 2 megapixlar bak, är den totala kvaliteten på de två sensorerna precis tillräckligt för att ringa videosamtal, men definitivt otillräcklig för att använda surfplattan som en kamera för våra skott.

I detta avseende har vi stött på ett problem med att spara foton (vissa filer är skadade). Problemet ligger förmodligen i kameradrivrutinerna som låter dig använda samma “på begäran”Med videosamtal men rapporterar fel och relativ korruption av filerna för att spara bilderna.

Onda v820w – Batteri

När det gäller batteriet,Wave v820w kommer med en 4200 mAh vilket gör att vi, med medelintensiv användning och maximal ljusstyrka, kan nå 3-4 timmars skärm på. Andelen användning som minskar om vi matar igenom OTG a extern nav med de olika anslutna enheterna.

Vi blev positivt överraskade av den mycket låga förbrukningen under terminalens upphängningsfas, vilket gör att vi inte behöver stänga av och på fliken varje gång.

Onda v820w – Programvara

Wave V820W

L ‘Wave v820w den drivs av operativsystemet Windows 8.1 med Bing med det klassiska gränssnittet ModernUJag som tillåter, genom levande plattor, för att snabbt komma åt alla applikationer och systeminställningar.

Med tanke på att enheten inte är överdriven i vissa fall det blir svårt att välja mappar eller filer helt enkelt genom att använda i beröringskontroller. Men med lite vana och förtrogenhet kommer detta problem att blekna med tiden.

Windows-licensen är äkta och med det kommer det till oss ett års kontor 365, den Office Cloud-plattform, med 1 TB utrymme på OneDrive ansluten.

Onda v820w – Slutliga tankar

Vi rekommenderar att du köper den här enheten till alla som letar efter en surfplatta från liten storlek men som samtidigt kan garantera en utmärkt användning inom produktion och personliga områden. Viss osäkerhet om internminnet som kräver att känsliga förändringar utnyttjas fullt ut, vilket tvingar köp av en extern microSD.

L ‘Wave v820w finns på ca. 95 euro på TinyDeal.com med frakt från Kina. Här 32 GB dubbel OS-version. Dessutom hittar du ett stort sortiment av surfplattor i butiken.

Relaterade artiklar

Back to top button