Om jag hittar min borttappade iPhone, hur går jag vidare? –

Även om du vill ha det själv, kommer denna iPhone att vara en pappersvikt.

Att hitta så värdefulla saker som en iPhone kan vara väldigt sött. Gör inga misstag, det kommer förmodligen att falla dig in att behålla den. Du har trots allt inte stulit det, vilket betyder att det inte nådde dig på olagligt sätt. Däremot måste du sätta dig själv i en annan persons position, och förutom enhetens ekonomiska värde är det troligt att iPhone innehåller mycket viktiga personuppgifter för den andra personen, till vilket läggs det sentimentala värdet som den ger till enheten av den personen själv.

iPhone kommer sannolikt att ha en säkerhetskod som hindrar dig från att komma åt och återställa den för att tillgodose dina data. Och att vara associerad med ett Apple-ID, troligen, har ägaren blockerat det och är helt otillgängligt. Även FBI själv låste knappt upp iPhonen i dessa fall, så du bör ge upp tanken på att göra det funktionellt. Enheten kommer att bli en trevlig (och dyr) pappersvikt som inte hjälper dig alls.

Ge också upp tanken på att sälja den, eftersom du kan få problem. Dessa telefoner är mycket uppskattade på marknaden för begagnade bilar och du är förmodligen inte intresserad av att köpa dem, men tänk på att om telefonen är låst kan de omedelbart kontrollera det och till och med anmäla dig. Därför är detta inte heller ett rekommenderat sätt att agera. Och, som du kommer att se, förkastar vi inte bara dessa alternativ av en önskan att agera på ett etiskt sätt, utan det är också meningslöst att göra det, även för dem som vill agera på ett oärligt sätt.

Meddelande till ägaren, polisen och Apple själv

Om ägaren har låst terminalen med iCloud, sätt att kontakta det kommer att visas på skärmen. Antingen ett telefonnummer eller ett e-postmeddelande. Det är lämpligt att du kontaktar honom och kommenterar situationen så att du kan lämna tillbaka det till honom så enkelt som möjligt. Var inte rädd för vedergällning om du tror att du har stulit den, för i slutändan vet personen som förlorade den att den gjorde det och kommer inte att behandla dig som en tjuv. Kan en tjuv bara lämna tillbaka föremål till sina offer?

Om din iPhone inte är låst eller om du inte har den information du behöver för att kontakta den rättmätige ägaren, är det en bra idé att ringa Apple och lämna över enheten till polisen. Den som tappade den har troligtvis kontaktat företaget och de har ett register på att iPhonen var borttappad, så det blir lättare för ägaren att låsa upp den igen när de har den i händerna igen. Och själva faktumet att kontakta polisstationen kommer att innebära att efter mottagandet av ett klagomål om förlusten kan agenter kontakta sökanden och lämna tillbaka telefonen.

iPhone con i grunden

Jag måste säga att din prestation kan vara helt anonym på inget sätt förpliktar dig själv. Ja, det är möjligt att polisen samlar in dina uppgifter för att skapa interna rapporter, men de kommer inte att använda dem för att rapportera dig och de kommer inte att tillhandahålla den till den ursprungliga ägaren, så du kan vara säker på detta eftersom du kommer att göra sitt bästa …. och alltid ärlig, som en flagga.

Relaterade artiklar

Back to top button