Olika tekniker för att hjälpa människor med ALS –

I Spanien finns det upp till 3 000 människor som lider av denna svåra sjukdom. Påfrestande förlänga livet För patienter som var minst två till tre månader gamla var riluzol det bästa botemedlet som någonsin hittats. Tekniken har dock hjälpt dessa patienter att hantera sjukdomen bättre.

Eye tracking, mycket effektivt

Ett exempel skulle vara att använda ögonspårning teknik som försöker mäta var ögat tittar. Med denna teknik Patienter med ALS kan kommunicera, inklusive med hjälp av en surfplatta. Med hjälp av en kamera installerad på en surfplatta läser hon av pupillernas rörelser på ett virtuellt tangentbord och applikationen omvandlar dem till meddelanden så att patienten kan kommunicera. Det här är ungefär som ett brev till en student. För att förenkla hela denna process har applikationen fördefinierade fraser som patienten kan använda snabbt och därmed spara tid i processen.

Elektronisk kommunikation

En annan teknik som används är hjärndator ett gränssnitt som består av att trådlöst koppla hjärnan till en dator och genom att fånga hjärnvågorna kan patienten utföra vilken åtgärd som helst. Denna typ av teknik används av människor som inte kan förstås muntligt.

Det finns en annan teknik detta kräver operation av patienten, vilket innebär att en enhet som liknar en pacemaker placeras nära hjärnan. Denna teknik användes på två patienter som efter operationen kunde hantera en dator med enbart ögonrörelser, utföra åtgärder som efterliknar musrörelser, eller skriva, kombinera denna teknik med ovannämnda eyetracking.

Cerebro-ordningen

Olika elektroniska kommunikationssystem finns tillgängliga. Dessa system kan utformas med specifika konfigurationer för varje användare, eller så kan de ha gemensamma inställningar. Till exempel kan ett kommunikationssystem som fungerar med en stationär dator inte transporteras, men att använda en bärbar dator gör det lättare att transportera systemet med en patient.

Exoskelett är ett annat alternativ

Exoskelett, Tekniken, som används flitigt inom medicin och militär, hjälper även dessa patienter med enkla uppgifter som att ta ett glas eller bestick. De består av strukturer som består av stela och flexibla delar som täcker de förlamade extremiteterna. Detta mekaniska system låter dig kontrollera kroppens gång genom att kombinera robotik, virtuell verklighet och neurologi.

Exoskelettet styrs på följande sätt: en hjälm som bärs på huvudet samlar in order från hjärnan och skickar dem till en dator som bearbetar dem och omvandlar dem till order som får olika delar av exoskelettet att röra sig. Det finns exoskelett under kontroll hjärna även om det finns andra modeller som använder sensorer kopplade till nerver och senor för att ta order.

Exoesqueleto

Ramper, rullstolar och motoriserade andningsskydd

En elektrisk rullstol är ett bra alternativ om en ALS-patient tappar rörlighet i benen. De kan flyttas med en enkel spak eller knapp, vilket gör det lättare för patienten att röra sig och kräver ingen användning av händer för att flytta stolens hjul. Dessutom är ramper eller små hissar allt vanligare i områden för att hjälpa patienter att ta sig säkrare till olika byggnader.

När ALS börjar påverka musklerna som styr lungorna, blir assisterad andning nödvändig. Därför kan personer med ALS köpa assisterade andningsskydd för att hjälpa dem att andas. Det finns två olika typer: de som kräver operation för att kunna relatera till patienten och de som inte kräver någon form av operation.

Rampa y silla de ruedas

Det hjälper mycket att tekniken hjälper dessa människor på bästa möjliga sätt att klara av sin sjukdom. Medan arbete och skola fortsätter att söka ett botemedel, dessa olika system stor hjälp i ett försök att minimera symptomen på denna fruktansvärda sjukdom.