OLED Smart TV hjälper dig att sova bättre och inte gå upp i vikt –

Det visar en studie gjord av forskare från University of Tsukuba i Japan. I sin studie fann forskarna att exponeringen OLED ljuskällor Det har mindre påverkan på människors sömnkvalitet är högre än för LED-TV. Dessa resultat stämmer överens med forskning om att blått ljus minskar melatoninutsöndringen på natten, vilket gör det svårt att somna.

OLED-paneler avger mindre blått ljus

OLED-paneler har en lägre ljusstyrka än LCD-skärmar, vilket kompenseras av högre kontrast. Således kräver de en lägre nivå av total ljusstyrka för att ge överlägsen bildkvalitet, medan LCD-skärmar kräver en högre nivå av ljusstyrka för att kompensera. Det gör den också mer energieffektiv.

Nyckeln till denna skillnad är det polykromatiska vita lysdioder avger stora mängder blått ljus. Som jämförelse avger OLED:er polykromatiskt vitt ljus, som innehåller mindre blått ljus.

De hjälper dig också att inte gå upp i vikt.

Men denna studie analyserade inte bara sömn, utan också kroppens ämnesomsättning i en dröm. Användare som tittade på OLED-skärmar hade lägre strömförbrukning och lägre kroppstemperatur, vilket innebär bättre sömnkvalitet. Också, fettoxidation OLED-paneler har lidit mindre skada än lysdioder. Således, eftersom lysdioder oxiderar mindre fett under sömnen, gör det att du går upp mer i vikt.

Det betyder inte att du måste sluta TV, bildskärm eller mobiltelefon med LCD-panel fönster. Studien talar tydligt om effekterna av blått ljus på kroppen, så allt du behöver göra är att minska mängden blått ljus som avges av dessa paneler. De flesta moderna enheter har teknik för att minska blått ljus, och om du gör något, som att prata i en messenger eller titta på sociala medier, kommer det faktum att allt är gulaktigt inte att påverka bildkvaliteten.

Det är en annan sak om du konsumerar multimediainnehåll, färgkvaliteten är viktig här, och själva användningen OLED-panel Kommer att hjälpa dig sova bättre … Du kan också se till att TV:n du ska köpa har ett synrelaterat säkerhetscertifikat. Till exempel har Samsung TV-apparater ögonsäkerhetscertifieringar från Underwriters Laboratories och Verband Deutscher Elektrotechniker. I TCL, i det här fallet, följer TV-apparater EyeSafe Display Standard, som också är i linje med de flesta LG OLED:er från 2021.

Relaterade artiklar

Back to top button