Olagliga spel och program infekterade 3 miljoner datorer med skadlig programvara –

Hackare vet hur attraktivt olagligt och gratis innehåll är för användare. Oavsett om det är spel, tv-program, filmer eller program, kommer det i slutändan alltid att finnas de som letar efter det på nätet. Och önskan att reproducera sådant innehåll leder ofta till att vi litar på dem och inaktiverar vissa säkerhetsåtgärder som antivirus. Hackare letar ständigt efter sätt att få dessa användare att utföra sina egna attacker. Fusk kan sträcka sig från att lura oss att ladda ner och köra en specifik fil, eller genom att avaktivera vårt antivirus eller ange vår personliga information på en webbplats.

Nyligen North Locker forskarna stod inför en långvarig skadlig kampanj där illegalt aktiverade spel och program användes som ett knep för att infektera användarnas datorer.

3,2 miljoner datorer komprometterade och 1,2 TB data stulen

Hackare distribuerar alla typer av olaglig programvara, mestadels piratkopierade spel och olagligt aktiverade versioner av Photoshop sedan 2018. Vart och ett av spelen eller programmen de distribuerade gömde en trojan som gav dem full tillgång till datorn för alla som körde dem utan att väcka misstankar. Under denna tid lyckades hackare infektera mer än 3,2 miljoner människor. Windows-datorer med skadlig programvara och stjäl totalt 1,2 TB personlig och konfidentiell data. Stulen information inkluderar 1,1 miljoner giltiga e-postmeddelanden, 26 miljoner inloggningar (användare och lösenord) och 2 miljarder sessionscookies, varav 22% fortfarande är giltiga.

Databasen har också alla typer av filer som användare har sparat på skrivbordet och i nedladdningsmappen. Detta inkluderar skärmdumpar, 900 000 till 600 000 bilder, 3 Word-dokument och 3 miljoner textfiler och mycket annat innehåll.

Hur vi skyddar vår data från dessa skadliga kampanjer

Databasen undersöktes av misstag av en av piraterna, som avslöjade all information om denna komplexa kampanj. Trojanen som användes av hackarna i denna kampanj var en mycket enkel trojan utan något specifikt namn. Dessa trojaner skapas vanligtvis av amatörer och säljs på Dark Web, i vissa forum eller chattrum i ungefär 100 USD

Har mejlen som finns i databasen laddats upp till mig? berättigad ” Namnlös databas med skadlig programvara ”Så att vi kan kolla om vår post finns bland offren. Om så är fallet bör vi tänka på att logga ut från alla webbplatser vi har en session öppen för att cookien ska upphöra att gälla och ändra alla lösenord.

Slutligen, för att undvika att bli fast i en liknande kampanj igen, är det bästa vi kan göra att inte ladda ner eller köra piratkopierad programvara eller spel på vår dator. När vi laddar ner ett program eller spel måste vi göra det från deras huvudwebbplats så att vi inte riskerar det. I slutändan visar sig det billiga vara dyrt.

Relaterade artiklar

Back to top button