“Ok Google, ta bort fotomodulen”: här är en ny hands-on av Project Ara (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: “Ok Google, ta bort fotomodulen”: här är en ny hands-on av Project Ara (foto)

Projekt Ara praktiskt – Efter presentationsvideon av Project Ara, publicerad för bara några timmar sedan av Google efter månader och månader av tystnad, kommer uppenbarligen en första hands-on direkt från Google I/O. De är kollegor till Gränsen att visa oss första fotografierna av en av Project Ara-prototyperna och för att prata mer med oss ​​om några av de funktioner som kännetecknar den.

Till att börja med specificerade Project Ara-teamet att det kommer att vara första smartphone producerad helt av Google. Här förklarar sedan månaderna av tystnad och mysteriet kring detta lovande projekt: det är uppenbart att Big G. vill lansera en färdig produkt, och inte en misslyckad prototyp utan attraktion. I detta avseende är det alltid teammedlemmarna som kommunicerar att den första modellen är avsedd för konsumentmarknaden kommer att släppas i 2017; den första utvecklarmodellen kommer att finnas tillgänglig i höst.

SE ÄVEN: Presentationsvideo för nytt Project Ara

Från vad som rapporterades av kollegorna till The Verge, delen mekanik den där kännetecknar Projekt Ara det är mer enkel av tidigare versioner av Project Ara som vi har sett i aktion. Från början var tanken att utnyttja magnetiska låsmekanismer i kombination med trådlös kommunikation av modulerna mot basen. Denna idé har ersatts av en mer klassiskt stiftsystem vilket gör att du kan lämna mer utrymme för alla moduler.

Att byta ut och mata ut moduler är otroligt roligt“: så här beskrivs operationen med att byta ut de olika modulerna som kännetecknar Google-smarttelefonen. Genom att placera smarttelefonen på ett bord vänd mot modulerna och säga fraser som”Ok Google, ta bort kameramodulen“, kommer Project Ara att tillhandahålla koppla ifrånsnarare utvisa (av vad som redovisas i formuläret bara hoppa iväg!) kameramodulen eller vem som helst för honom.

Batteriet kommer också att vara “hot swappable“: det kommer därför att vara möjligt att ta bort den även från smartphones på (vilket är omöjligt för till exempel LG G5, som i teorin skulle vara den första modulära smartphonen för allmänheten) tack vare batteriet integrerat i huvuddelen av enhet.

[sentence_dx]”Project Ara kommer att vara den första smartphone som produceras helt av Google, varför den främst kommer att rikta sig till den genomsnittliga användaren[/sentence_dx]

En av punkterna som har lämnat mest förbryllande om den nya Project Ara-prototypen är närvaroi kropp rektorfrån CPU, GPU, Bagge, sensorer, modul telefon, batteri Och visa, praktiskt taget allt som kännetecknar en vanlig smartphone. Modulerna skulle därför vara bara en till för att lägga till funktionalitet, eller för att förbättra de som finns. Det måste anses, som specificerat av utvecklingsteamet, att detta är den första modulära smartphonemodellen.

Det är därför uppenbart att huvudmål de kommer inte att vara inbitna nördar som vill förbättra sin mobila enhet var tredje månad, men alla användare vill köpa en dynamisk smartphone som med några få steg anpassar sig till deras behov. Ibland tenderar vi att glömma att Google inte är en ONLUSmen ett företag som måste försöka generera vinst från enheterna det säljer.

Att rikta in sig på konsumentmarknaden och inte mot de mer kunniga och mindre många användarna är därför en självklarhet. Än så länge har det dock inte varit riktigt lyckat, och Pixel C är kanske det bästa beviset på detta.

För att återgå till prototypen, men i bilderna som du kan se i galleriet nedan kan du också se den på och arbetar. Det finns också en bild som visar oss i förbifarten hanteringsgränssnittet för de olika modulerna av enheten. Uppenbarligen återstår mycket arbete att göra, och mellan nu och höstens första veckor är det fortfarande flera månader på sig att förbättra det ytterligare.

Enheten är då allt annat än subtilt, och även om baksidan kan vara estetiskt tilltalande förmedlar inte framsidan och profilen exakt samma känsla. Tydligen kommer vi inom några dagar att kunna lära oss mycket mer, i nuläget får vi nöja oss med fotogalleri som du hittar nedan. Kommer Google att kunna lansera ett av de mest ambitiösa mobiltelefoniprojekten på marknaden den här gången? Eller kommer denna prototyp att hamna i glömska igen som de vi har sett i aktion under de senaste åren?

Projekt Ara praktiskt

Relaterade artiklar

Back to top button