Officiell Samsung W2018: vipptelefonen som kanske föregriper Galaxy S9 (foto)

Note: We hope you enjoy reading this article: Officiell Samsung W2018: vipptelefonen som kanske föregriper Galaxy S9 (foto)

Vi hade redan sett det på några bilder de senaste veckorna, men det var det först idag officiellt meddelat under en speciell händelse som hölls i Kina. Vi pratar om den nya Samsung W2018, clamshell smartphone som bär med sig all nostalgibelastning från tidigt 2000-tal, men med ett tekniskt datablad uppdaterat till 2017 som även innehåller en liten pärla: en bakkamera från 12 MP med bländare f / 1,5, ett värde som hittills aldrig uppnåtts på smartphones. Inte nog med det, utan den här kameran kan förutse det från Galaxy S9.

 • Skärm: två 4,2 “SuperAMOLED Full HD-skärmar (1 080 x 1 920 pixlar)
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 835 på 2,33 GHz
 • Bagge: 6 GB
 • Internminne: 64/256 GB (kan utökas med microSD upp till 256 GB)
 • Backkamera: 12 MP med f / 1,5 bländare och blixt
 • Fram kamera: 5 MP
 • Anslutningsmöjligheter: USB Typ-C
 • Batteri: 2 300 mAh
 • Vikt: 247 g
 • OS: Android 7.1.1 Nougat
 • Övrig: fysiskt tangentbord, fingeravtrycksläsare, Bixby-tangent

Även om vipptelefonens design verkligen är det mest slående med den här enhetenhårdvara inuti gör det det till ett riktigt toppsortiment.

I själva verket, förutom två displayer 4,2 “SuperAMOLED – en på utsidan och en på insidan – SoC sticker ut Snapdragon 835jag 6 GB av RAM och den tidigare nämnda bakre kameran.

Just denna sista komponent visade sig vara mer intressant än väntat, tack vare ett objektiv med en bländare på f/1,5 som utgör en företräde för smartphonesektorn. Men inte bara. Den andra egenheten är i själva verket att ha variabel bländare från f / 1,5 till f / 2,4 beroende på situationen. Om du minns väl, hade samma funktion redan dykt upp bland de hypotetiska funktionerna i den framtida Galaxy S9, och det faktum att Samsung nu har presenterat en liknande smartphone förstärker dessa rykte.

Dell ‘verktyg vi skulle sedan kunna diskutera ingående en variabel bländare på smartphones, särskilt eftersom vi fortfarande talar om en mycket liten bländare. Varför ge upp det där extra ljuset som kan erbjuda större öppenhet? Kanske bara i sikte landskapsarkitektur vi kan ha vissa fördelar, men bara ett fälttest kommer att bekräfta detta.

Känslan är dock att det är en mer komplex än effektiv mekanism. För nu kan du se den i aktion med animationen nedan.

Genom att öppna kroppen har du tillgång till den interna displayen och det fysiska tangentbordet, en annan detalj som verkligen inte är försumbar. Inte att förglömma alltså dedikerad knapp till Bixby, som därför bekräftar närvaron av det koreanska företagets röstassistent även på denna enhet.

För närvarande är information om tillgänglighet och pris fortfarande knapphändig, men det verkar som att den nya W2018 endast officiellt kan säljas i Kina och, vid gränsen, in Sydkorea. Kostnaden borde alltså vara riktigt oöverkomlig: bortom 2 000 USD enligt rykten.

Detta betyder därför att om du är gamla nostalgiska fans av flip-telefoner med fysiska tangentbord kommer du inte att ha mycket hopp om att se denna nya enhet till försäljning i Italien. Och även om det händer, gör dig redo att lägga ut en siffra som går utöver vad som är nödvändigt för att köpa Galaxy S8 och Note 8.

.. sätta ihop!

Relaterade artiklar

Back to top button