Officiell Oppo R5: endast 4,85 mm för den nya tunnaste 64-bitars smartphone i världen

Som väntat kom Oppo N3 inte ensam, men den åtföljdes också av en annan smartphone: Oppo R5vars egenskaper har blandat sig med de hos Oppo N3 i ryktena som cirkulerat under de senaste veckorna.

LÄS ÄVEN: Officiell Oppo N3 (foton och video)

Du har redan förstått att vi pratar om design, och i synnerhet om tjocklek, eftersom smartphones från bara 4,85 mm inte ses varje dag. Kommer den därför att vara skör? Oppo garanterar motsatsen, och dess speciella material borde faktiskt ge den en utmärkt värmeavledning, utan att överhetta baksidan, en icke-trivial detalj i en smartphone av denna storlek. Vi ställer dock inte vagnen framför de goda, och vi utgår alltid från tekniska egenskaper hos Oppo R5:

  • Skärm: 5,2 tum full HD AMOLED
  • CPU: Qualcomm Snapdragon 615 octa-core på 1,5 GHz
  • Bagge: 2 GB
  • Internminne: 16 GB kan inte utökas
  • Backkamera: 13 megapixlar med f / 2.0
  • Fram kamera: 5 megapixel med f / 2.0
  • Mått: 148,9 × 74,5 × 4,85 mm
  • Vikt: 155 gram
  • Batteri: 2 000 mAh
  • OS: Android 4.4 med ColorOS 2.0

Kort sagt, både Oppo N3 och R5 vill inte vara i toppklass i alla avseenden, men siktar ändå på att behaga allmänheten som är uppmärksam på andra detaljer.

N3 med sin motoriserade roterande kamera, R5 med designen och även med prestandan hos Qualcomms nya 64-bitars octa-core, en processor som förvisso är toppmodern, men som krockar lite med bristen på stöd för denna typ av Android 4.4 KitKat-arkitektur.

De mycket tunna linjerna i Oppo R5 har fortfarande ett pris, eller snarare två: ingen microSD-plats och inget ljudjack, båda offrade på “dietens altare”. Å andra sidan stöder Oppo R5 ljudutgång via USB, och företaget tillhandahåller även en micro-USB – 3,5 mm-adapter så att du kan använda dina hörlurar fritt.

Appen för kamera delar de flesta funktionerna med den hos Oppo N3, inklusive interpolerade 64 megapixelbilder och olika färgglada natt, långsam slutare, expertläge, försköna, HDR, Panorama, Audio Photo, GIF, Double Exposure, Raw, Super Macro och After Focus .

I paketet ingår också en ultrasnabb laddare (VOOC) som gör att du kan ha 75 % laddning på ungefär en halvtimme.

Å andra sidan är Bluetooth-tillbehöret för att ta bilder valfritt.

Tillgänglighet och prisOppo R5 kommer att finnas tillgänglig senare i år till ett pris av $499. Precis som i fallet med N3 är det rimligt att förvänta sig ett pris på mindre än 400 €, men för den exakta siffran måste vi hänvisa dig till en framtida artikel. För nu kan du beundra smarttelefonen i all sin skönhet tack vare bilderna nedan och den eleganta officiella webbplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button