Officiell och bättre prestanda än Windows 10 –

Microsoft kommer officiellt att presentera sitt nya operativsystem i synnerhet den här veckan 24 kl. 05.00 spansk tid … Från och med nu är det säkraste att vi kommer att se en ny officiell version av Insider (inte en läckt bild), som gör det möjligt för oss att noga följa utvecklingen av ett nytt och säreget operativsystem.

Hittills har Microsoft inte sagt något om sitt nya operativsystem. Och den typen av tystnad kan till och med få oss att tro att det var en bluff. Med tanke på företagets agerande i helgen verkar det dock i slutändan, läckt ISO är mer verkligt än det kan tyckas.

Microsoft försöker förstöra läckta ISO-bilder av nya Windows

Förutom tips från Microsoft, som presentationsbilden eller tidpunkten, finns det flera små referenser till operativsystemet i dokumentationen för själva operativsystemet. Företaget verkar dock inte vara bekymrat över läckan av detta nya operativsystem. Men så är inte fallet.

Sedan dess har Microsoft letat efter primära länkar för att ladda ner Windows 11 ISO-bilden. DCMA-förfrågningar för att ta bort dess filtrerade system från stora webbplatser som Mega eller Google Drive. Och detta har gjorts genom tredjepartsföretag som Springer Nature eller Covington & Burling LLP, bland andra. Och de skickade förfrågningar inte bara om att ladda ner webbplatser, utan också till sidorna som analyserade dem och förresten länkade dem.

DCMA Windows 11

Som vanligt, varje gång nedladdningslänken tas bort, dyker två nya upp, så så snart ISO:n dyker upp på webben nästan omöjligt att döda honom … Men utmaningarna som Microsoft tar när det gäller att slå ner på sitt nya operativsystem ISO betyder bara en sak: Windows 11 är verkligt.

Windows 11 är snabbare än Windows 10

Inledningsvis är Windows 11 inget annat än en version av Windows 10 med ett nytt gränssnitt. Det ser dock ut som att Microsoft gör interna ändringar i operativsystemet. Och dessa förändringar leder till betydande prestandaförbättringar.

Flera användare testade prestandan hos Microsofts nya operativsystem. Och medan det fortfarande är under utveckling och fullt av problem, har Windows 11 visat sig vara betydligt snabbare än Windows 10 och tillåter bättre prestanda än sin föregångare

I allmänna PC-prestandatester visar nya Windows 11 en prestandaförbättring på cirka 6% i flertrådsoperationer och 2% i allmänna uppgifter. I tester på Chromium-motorn höjde prestandaförbättringen till 10 %. Där det inte finns någon förbättring är i 3D-tester men det beror på att NVIDIA- och AMD-drivrutiner ännu inte är optimerade för det nya Windows 11.

Allt pekar på en rad förändringar i operativsystemets programmerare och i stor liten instruktioner från olika processorer, till exempel Intel Alder Lake eller ARM-chips.

Under tiden får vi vänta lite till för att se hur det nya operativsystemet utvecklas. Men om det fortsätter så kommer vi förstås att ställas inför förändringar som inte är begränsade till plåt och färg. Ett bra operativsystem, vilket förstås blir något att prata om.

Relaterade artiklar

Back to top button