Officiell Nubia Red Magic: spelsmarttelefonen som fokuserar mer på design än substans (uppdaterad: Indiegogo live)

Note: We hope you enjoy reading this article: Officiell Nubia Red Magic: spelsmarttelefonen som fokuserar mer på design än substans (uppdaterad: Indiegogo live)

Nubia Red Magicden första gaming smartphone av det kinesiska företaget har nyligen blivit verklighet. En kategori, den av gaming-smartphones, som aldrig riktigt har slagit rot på permanent basis, men som på senare tid upplever en andra ungdom, som börjar med Razer Phone och passerar genom Xiaomis Black Shark. Så låt oss se hur Nubias förslag är och vad som är originellt med det jämfört med konkurrenterna.

 • Skärm: 5,99 tum IPS Full HD + 18: 9, 403 ppi, 1 500: 1 kontrast
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 835 med Adreno 540 GPU
 • Bagge: 6/8 GB LPDDR4X
 • Internminne: 64/128 GB UFS 2.1
 • Backkamera: 24 megapixel Samsung 5K2X7SX, f / 1,7, 0,9 μm pixel, EIS
 • Fram kamera: 8 megapixlar, 1,12 μm pixlar, f / 2,0
 • Anslutningsmöjligheter: dubbla nano-SIM, LTE (20-band ingår), dubbla band Wi-Fi, Bluetooth 5, GPS, USB Type-C,
 • Batteri: 3 800 mAh med snabbladdning
 • Mått: 158,1 x 74,9 x 9,5-6,8 mm
 • Vikt: 185 gram
 • OS: Android 8.1 Oreo

Vi tar omedelbart bort elefanten från rummet: varför Snapdragon 835 och inte 845? För enligt Nubia är det SoC som erbjuder bäst prestanda utan att uppvisa strypning.

På samma sätt, lite som det redan händer på PC, var det inte vettigt att sätta in upplösningar högre än full HD, vilket kanske skulle ha gnagt något på prestanda- och batterifronten. Det noggranna valet av dessa tekniska specifikationer tillåter därför Röd magi att jonglera intensivt spel genom att minska energiförbrukningen med 40 %.

Vi har också GameBoost, en proprietär tuningmjukvara som “skjuter smartphonen bortom konkurrenterna”, frigör resurser och säkerställer en högre bildfrekvens. Programvaran lär sig också av användarens användningsmönster för att paketera en sömlös upplevelse som möjligt.

På designfronten finns det flera saker att rapportera. Först av allt, närvaron av en spelknappen anpassningsbar. På baksidan har vi också en lång LED-remsa central, kan föröka sig 16 miljoner färger genom 4 olika ljuseffekter, för att förbättra spelupplevelsen, men inte bara.

Red Magic är också första smartphone att använda ett nytt system för luftkonvektionskylningsom leder bort värme genom “diamantporer” i själva smartphonens anodiserade aluminiumkropp.

På ljudfronten hittar vi teknologier DTS och Smart Amplifiersom lovar troget, klart ljud och pumpad bas, medan när det gäller den fotografiska sektorn NeoVision 7.0 bildbehandlingsmotor Det erbjuder också ett proffsläge som ger funktioner i DSLR-stil till hands, men Nubia har inte gått in för mycket på det i alla fall.

Sammantaget i korthet, Nubia Red Magic den fokuserar inte på överdrivna specifikationer, men den har inte heller speciella spelfunktioner. Det finns ingen dedikerad kontroller, det finns ingen hög uppdateringsskärm; vi har bara ett system som lovar att hantera temperaturer bra och en design som verkligen sticker ut från mängden. När allt kommer omkring är det själva konceptet med “gaming smartphone” i sig som är rökigt, med tanke på att det på smartphones inte finns någon hårdvaruheterogenitet som vi hittar på en PC, och inte heller för mycket manöverutrymme för särskilda lösningar. Videopresentationen av smarttelefonen som du hittar nedan, mer blomstrande än blomstrande, vittnar också om detta.

Å andra sidan, omedelbart nedanför, finns även uppackning av telefonen.

Nubia Red Magic kommer att finnas till försäljning på Indiegogo (förmodligen den mest kraftfulla varianten, men vi är inte 100% säkra) 26 april till specialpriset 399 $ (ca 322 €), men endast i begränsade mängder. Smarttelefonen kommer också att finnas till försäljning i Kina, till ett pris av 2 499 yuan (cirka 320 €) för 6/64 GB-varianten och 2 999 yuan (cirka 385 €) för 8/128 GB (vilket är den enda som borde komma på Indiegogo).

Sammantaget förtjänar det kort sagt att hoppa på Indiegogo, så länge du är intresserad, men du måste vara snabb. Alternativt kan du försöka vinna en, eftersom företaget ger bort 5 av dem.

Relaterade artiklar

Back to top button