Officiell Nokia X, X + och XL: tre Android-smarttelefoner utan Google-tjänster

Note: We hope you enjoy reading this article: Officiell Nokia X, X + och XL: tre Android-smarttelefoner utan Google-tjänster

Dess tekniska egenskaper verkar vara ett skämt jämfört med många andra smartphones som presenterades under denna MWC, men Nokia X, som ursprungligen hette Project Normandy, är en av de mest efterlängtade av den spanska recensionen. Därför att? För många är det en dröm som går i uppfyllelse, Nokia och Android tillsammans för första gångenäven om förbundet inte blev som vi hade förväntat oss.

Inga Google-applikationer för denna smartphone, vilket innebär att beröva dig själv den största appbutiken i världen, tjänster som Gmail, Maps, Drive, Google Now för att inte tala om det enorma innehållet i Play Services, nämligen Play Games, Android Device Manager och mycket mer. Nästan alla Android-appar borde fungera, men om de använder Googles API måste de kompileras om först.

De ersätts av en blandning av Microsoft- och Nokia-tjänster, som det finska företagets HERE-kartor och en specialdesignad appbutik som heter Nokia Store, Outlook för e-post och Bing för sökning.

Vad vi inte hade förväntat oss är närvaron av till och med tre smartphones.

LÄS ÄVEN: Microsoft är inte nöjd med Nokia X

Specifikationerna för tillfället är ännu inte helt klara, med tanke på att evenemanget är igång: vi vet att Nokia X kommer att ha en 4-tumsskärm, medan XL blir en 5-tums (800 x 480). Tanken är att attackera de låga, knyta användare till Microsofts moln-ekosystem och sedan flytta dem till Windows Phone. Priset för X blir 89 euro, med X + på 99 euro och slutligen XL på 109 euro, med tillgänglighet från och med andra kvartalet i år för X + och XL, medan X är tillgänglig omedelbart; Förvänta dig dock inte att se dem på italienska hyllor snart, eftersom dessa enheter är dedikerade till utvecklingsmarknader så att de inte kommer direkt till Västeuropa.

Här är specifikationerna för Nokia X och XL:

  • Visa: 5 tum 800 x 480
  • Kamera: 5 megapixel bak, 2 megapixel fram
  • Internminne: 4 GB utbyggbar via microSD
  • BAGGE: 768 MB

Uppdatering: Microsoft förnekade bristen på entusiasm för denna X-serie från Nokia via ett inlägg på deras officiella blogg.

Relaterade artiklar

Back to top button