Officiell LG G5: metallkropp, löstagbart batteri och alltid-på-display!

Note: We hope you enjoy reading this article: Officiell LG G5: metallkropp, löstagbart batteri och alltid-på-display!

Samsung-eventet börjar först kl 19:00 (även om vi vet praktiskt taget allt vid det här laget) och LG drar nytta av språnget genom att presentera sin nya topp i sortimentet, LG G5, med 5 timmar i förväg. Eller så borde det i alla fall ha varit: en och en halv timme i förväg dyker de upp på nätet funktioner av enheten, som vi redan har sett de senaste dagarna i flera bilder.

Vi bekräftar därför nedan hårdvaruutrustning av LG G5, som döljer Qualcomms nya fyrkärniga SoC, Snapdragon 820 och andra uppenbarligen förstklassiga funktioner under huven. metallkropp.

LÄS ÄVEN: Officiella LG G5-moduler: här är vad de är till för och hur de fungerar

Vid sidan av LG G5 hittar vi en serie av ytterligare moduler som ytterligare förhöjer användarupplevelsen, och även tillbehör som t.ex drönare, VR-tittare och inte bara. Vi förblir dock fokuserade på G5 och, först, låt oss ta en titt på sin egen tekniska funktioner.

LG G5 tekniska funktioner

 • Skärm: 5,3 “IPS LCD QHD 1 440 x 2 560, 554 ppi
 • CPU: Qualcomm Snapdragon MSM8996 820 fyrkärnig, tvåkärnig vid 2,15 GHz, 2-kärnig vid 1,6 GHz
 • GPU: Qualcomm Adreno 530
 • Bagge: 4 GB LPDDR4
 • Internminne: 32 GB UFS expanderbar via microSD (upp till 2 TB)
 • Backkamera: 16 megapixel standard / 8 megapixel vidvinkel
 • Fram kamera: 8 megapixlar
 • Batteri: Avtagbar 2 800 mAh med Low Power Location Estimation-teknik
 • Anslutningsmöjligheter: Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, NFC, LTE upp till 600 Mbps vid nedladdning, 150 Mbps vid uppladdning
 • Mått: 149,4 x 73,9 x 7,7 / 8,6 mm
 • Vikt: 159 g
 • Färger: silver, guld, rosa, titan
 • OS: Android 6.0.1 Marshmallow
 • Övrig: Fingeravtrycksläsare, USB Type-C 2.0, Alltid-på-skärm, Quick Charge 3.0

Närvaron av funktionalitet är mycket intressant alltid på display, för att kontrollera tid, batteriprocent och aviseringar utan att trycka på någon knapp och utan att väcka smarttelefonen. Funktionen i fråga lyser bara upp en liten del av skärmen som konsumerar om den 0,8 % batteri per timme.

LÄS ÄVEN: LG Friends för G5, här är LG G5 friends-tillbehören: 360° kamera, drönare, hörlurar och mycket mer

Vissa tvivel om backkamera, som kommer att rivas upp under de följande timmarna. Det är känt att det kommer att ha en dubbel sensor: en standard 16 megapixel med en lins utrustad med 78 graders synfältden andra 8 megapixel med en 135 grader vilket enligt LG är den bredaste vinkeln som finns på en smartphone.

Dessutom den nedre delen, den som inrymmer LG logotyp för att vara tydlig, det är faktiskt utdragbar modul var man ska infoga Cam Plus Och Hi-Fi Plus som vi redan har förutsett i vår artikel om moduler. På tal om batteriet, i databladet läser du att det kan skryta med tekniken Platsuppskattning med låg effekt (LPLE). Vad handlar det om? Det är en lösning som gör att LG G5 får bättre autonomi, trots att batteriet har en reducerad strömstyrka jämfört med LG G4, vilket minskar förbrukningen av platsbaserade applikationer.

En liten detalj om gränssnittet: det är det saknar applådan! Kanske en förhandstitt på vad som rapporterades igår om Android N?

LG G5 release och pris

Med tanke på att den officiella karaktären hos LG:s nya topp i sortimentet har avslöjats några timmar i förväg, finns det fortfarande ingen information om vad som kommer att finnas tillgängligt och officiella priser för den italienska marknaden (mycket mindre för utländska). Vi kommer att uppdatera artikeln så snart som möjligt med alla nyheter (de få återstående) som avslöjas under presentationen.

Uppdatering : första uppdateringen angående tillgänglighet. LG G5 förväntas nå den globala marknaden från och med första dagarna i april tillsammans med moduler och LG Friends. Följande utdrag finns att läsa på LG:s italienska pressrum: “Tillgänglighet för den italienska marknaden kommer att bekräftas under de kommande veckorna“.

Uppdatering 22/02 : äntligen lite information”officiell“på priset på LG G5: det kommer att kosta 699 €.

Här är all information inklusive eventuella modulpriser och förbeställningar.

Relaterade artiklar

Back to top button