Officiell Google Pixel: Googles första smartphone är liten, kraftfull och dyr (foton och videor)

Note: We hope you enjoy reading this article: Officiell Google Pixel: Googles första smartphone är liten, kraftfull och dyr (foton och videor)

Google Pixel är den första smartphonen från Google, tillsammans med storebror Pixel XL. Bara “från Google” faktiskt inte, eftersom båda enheterna är tillverkade av HTC, men logotypen som sticker ut på baksidan är från BigG och det är som Googles smartphone som kommer att säljas. Om du inte har tittat in på våra sidor på ett tag, vet att det här är vad vi en gång kallade Nexus Sailfish.

 • Skärm: 5 tum full HD (1 080 x 1 920 pixlar) AMOLED med Gorilla Glass 4
 • CPU: Qualcomm Snapdragon 821 med Adreno 530 GPU
 • Bagge: 4 GB LPDDR4
 • Internminne: 32 / 128GB UFS 2.0
 • Backkamera: 12,3 megapixel Sony IMX378, med EIS, 1,55 um pixlar, f/2,0, 4K @ 30fps, full HD @ 120fps, HD @ 240fps
 • Fram kamera: 8 megapixel Sony IMX179, f / 2.4
 • Anslutningsmöjligheter: LTE, Wi-Fi 802.11ac (2,4 / 5 GHz), Bluetooth 4.2, GPS, USB Type-C
 • Batteri: 2 770 mAh
 • Mått: 143,8 x 69,5 x 7,3 / 8,5 mm
 • Vikt: 143 gram
 • Certifiering: IP53
 • OS: Android 7.1 Nougat

Google Pixels är de första smartphones med Google Assistant inbyggt. Du kan ringa upp den genom att trycka och hålla ned hemknappen eller med röstkommando, från hemmet eller från valfri app.

Om du förutom trycket också sveper uppåt kommer du praktiskt taget att återkalla Now on Tap, vilket gör att assistenten kan analysera innehållet på skärmen för att ge dig kontextualiserad information.

Ur fotokvalitetssynpunkt, DxOMark tilldelades en poäng på 89 till Google Pixel, den högsta som någonsin getts till någon smartphone. Smartburst det låter dig ta en kontinuerlig ström av bilder och den bästa väljs sedan automatiskt (om du vill). HDR+ den är aktiverad som standard och lovar att bli bättre än tidigare, minska brus samtidigt som den säkerställer ett brett dynamiskt omfång, och från bilderna som visas ser det ut att göra det. Google berömde också förmågan hos stabilisator för videor, vilket gör att du kan få smidiga videor även när du går, tack vare en intensiv användning av gyroskopet. Slutligen kommer det att finnas obegränsad säkerhetskopiering av foton och videor, i originalupplösning, med en funktion som automatiskt frigör minnesutrymme från din enhet.

Ur meddelandesynpunkt insisterar Google uppenbarligen på Allo och Duo, som kommer att vara förinstallerade. Ur synvinkel batteri, Google lovar 7 timmars batteritid med 15 minuters laddning, tack vare snabbladdningen. Dessutom, och detta är verkligen inte ett oviktigt faktum, är Pixel och Pixel XL första Daydream-kompatibla smartphones, tack vare tittaren som just presenterades. Det kommer också att finnas många tillbehörsöverdrag, anpassningsbara, men vi tvivlar på att det senare kommer att finnas tillgängligt på vår lokala Google Store; i vilket fall som helst hittar du en bild som förevigar dem i galleriet nedan.

Med hänsyn till appen för fjärrhjälp, som vi har pratat om de senaste månaderna, vet att det kommer att finnas (åtminstone för USA). Det kommer att vara möjligt att dela skärmen och chatta direkt med den ansvarige, för att få effektiv och snabb hjälp.

Google Pixel kommer att finnas tillgänglig i förboka i USA, Australien, Kanada, Tyskland och Storbritannien från och med idag, medan i Indien från och med den 13 oktober, med effektiv tillgänglighet från och med 20 oktober.

I Italien borde Google Pixel tyvärr inte anlända officiellt före 2017.

Smarttelefonen kommer att säljas in färger mycket silver, ganska svart och riktigt blå (det senare endast USA). Priset är inte lågt: 649 $ för 32 GB-versionen, 749 $ för 128 GB-versionen, för en smartphone som är i toppklass i många avseenden, men som har att kämpa med konkurrens som ofta är billigare, åtminstone kl. paritet av egenskaper.

Tyvärr priset i Europa verkar vara ännu dyrare: 759 € för Google Pixel 32GB och 869 € för 128 GB-modellen på Google Store (tyska): siffror som kommer att avskräcka många potentiella första köpare. Och vänta med att se priserna på Pixel XL!

Relaterade artiklar

Back to top button