Official Honor Play: den första smartphonen med turbo till GPU! (Kommer via OTA för Honor 10, V10, 7X och 9 Lite)

Note: We hope you enjoy reading this article: Official Honor Play: den första smartphonen med turbo till GPU! (Kommer via OTA för Honor 10, V10, 7X och 9 Lite)

Honor Play den har precis tillkännagivits i Kina och så vi vet äntligen vilken revolutionerande teknologi som åtföljer den. Låt oss prata specifikt om Turbo GPUen kombination av hårdvara och mjukvara, som ökar prestandan med 60 % samtidigt som den minskar SoC-förbrukningen med 30 %. Men under tiden, låt oss se vad denna Honor Play är gjord av.

 • Skärm: 6,3 tum full HD + (1 080 x 2 340 pixlar, 19,5: 9), 85 % NTSC-färgomfång
 • CPU: Kirin 970 med Mali-G72 MP12 GPU och Turbo GPU
 • Bagge: 4/6 GB RAM
 • Internminne: 64 GB expanderbar (med microSD upp till 256 GB)
 • Backkamera: 16 megapixel, f / 2.2, PDAF, CAF + 2 megapixel f / 2.4
 • Fram kamera: 16 megapixlar, f / 2.0
 • Anslutningsmöjligheter: hybrid dubbla nano-SIM, dubbla 4G VoLTE, Wi-Fi 802.11ac (2,4 / 5 GHz), Bluetooth 4.2 LE, GPS, NFC, USB Type-C
 • Mått: 157,91 × 74,27 × 7,84 mm
 • Vikt: 176 gram
 • Batteri: 3.750 mAh med snabbladdning
 • OS: Android 8.1 Oreo med EMUI 8.2

Honor Play det är därför den “typiska” toppen av sortimentet Honor / Huawei, eller med den beprövade SoC Kirin 970, utrustad med NPU för neural beräkning. Utöver det finns dock GPU Turbo, som rekonstruerar det traditionella sättet att bearbeta grafik från grunden och lovar “det omöjliga”, det vill säga större effektivitet i grafikbearbetningen med lägre förbrukning.

Det verkar inte heller som att det behövs för speciell hårdvara för att GPU Turbo ska fungera, förutom kanske en modern sådan SoC Kirinså mycket att företaget redan har lovat uppdateringar globalt för Heder 10, Honor View 10, Honor 9 Lite och Honor 7X (och listan slutar inte nödvändigtvis här), bara för att implementera samma funktion.

GPU Turbo kommer kort sagt att bli en styrka för Honor-smartphones från och med nu, och i framtiden kommer den också att stödja förstärkt och virtuell verklighet.

Dessutom har Honor Play en “4D-spelupplevelse“med realtidsigenkänning av spelscenen och påföljande vibration av telefonen enligt spelet, för en mer uppslukande upplevelse.

Honor Play försummar dock inte mer “traditionella” saker, som t.ex scenigenkänning via AI i kameran, som stoltserar med att kunna särskilja upp till 500 olika. De bakre dubbla kamerorna drar också fördel av en pixel binning att kombinera fyra pixlar till en, för att förbättra bilder i svagt ljus, på bekostnad av upplösningen.

Honor Play kommer att finnas tillgänglig i Kina från 11 juni i svart, blått och violett (i framtiden även rött), prissatt till 1 999 yuan (cirka 265 €) för 4GB-modellen och 2 399 yuan (cirka 320 €) för 64 GB. Ingen bekräftelse för den internationella lanseringen, som vi oundvikligen måste återkomma till senare.

Det säger sig dock självklart att vi kommer att följa utvecklingen av historien med stort intresse, särskilt när det gäller utrullningen av GPU Turbo.

Relaterade artiklar

Back to top button