Office 2021 vs Office 365, skillnader och vilken version du ska välja –

Om vi ​​använder en dator för arbete eller studier är det säkraste att installera en kontorssvit på datorn. Kontor säkert. Dess Word-, Excel- och PowerPoint-program är viktiga program för användarnas dagliga liv. Men till skillnad från andra sviter som LibreOffice, betalas Microsoft Suite för. Och dessutom har den olika utgåvor, var och en med olika pris och egenskaper.

När vi köper ett Microsoft-paket kan vi välja mellan ett engångsköp eller ett abonnemangsbud. Var och en av licenserna har sina egna fördelar och nackdelar. Och så får vi se vilken som passar våra behov bäst, för att inte göra fel vid köpet.

Office 2019/2021 365 kontor
Tillgänglighet Endast PC Windows, macOS, mobil
Ytterligare tjänster Inte 1 TB OneDrive, 60 min/månad med Skype
Uppdateringar Endast version Alltid uppdaterad
Teknisk support 60 dagar Evigt
Pris 150 euro, engångsbetalning 69 euro per år (Personligt – 1 användare)
99 euro per år (Hem – 5 användare)

Office 2021: betala en gång, använd för alltid

Management 2021 (gäller även för 2019 års version av paketet) är den version som vi alltid har haft i butik. Detta ger oss tillgång till alla program som ingår i paketet (Word, Excel, PowerPoint, etc.), OCH ger support i flera år, under vilka vi kommer att få uppdateringar och fixar som vilket annat program som helst.

Words nya mörka läge 2021

Den huvudsakliga begränsningen för denna utgåva är att licensen endast är giltig för den. Det vill säga, vi kan använda den här versionen av paketet så mycket vi vill. Även om 10-20 år kommer vi att kunna fortsätta använda programmen. Och under hela dess livscykel kommer vi att få kvalitets- och säkerhetsuppdateringar. Men inga nya funktioner eller nya versioner. När Microsoft lanserar nästa version av Office (2023 eller 2024), om vi vill uppdatera för att kunna använda dess förbättringar och nyheter, måste vi betala för en ny licens.

Dessutom ger denna Office-licens oss rätt att endast använda den på en PC (en eller flera, beroende på typ av licens). Vi kommer inte att kunna använda till exempel Microsoft-paketet på Android eller iOS.

Office 365 mest kompletta (men det kommer aldrig att bli vårt)

Ett annat alternativ som Microsoft erbjuder oss är att betala för en prenumeration på Kontor 365 årlig. Denna prenumeration ger oss rätt att använda Word 365, Excel 365 och PowerPoint 365, som är de senaste och bästa versionerna av Office-paketet.

Word Office 365 Initial Setup Wizard

Tack vare detta paket kan vi alltid uppdatera program utan att betala en enda euro för den senaste versionen. I prenumerationen ingår alltid nedladdning och installation av den senaste versionen. Dessutom ger det oss tillgång till paketets insidergren, tack vare vilken vi kan testa nyheterna före någon annan.

Denna prenumeration erbjuder oss också 1 TB OneDrive molnlagring så att vi kan lagra vad vi vill i den, från filer och foton till dokument. Dessutom har vi varje månad ett begränsat antal minuter för Skype-samtal. Plus, med denna prenumeration kommer vi att kunna använda Word-, Excel- och PowerPoint-appar på Android och iOS.

Vi kan hitta olika typer av abonnemang. Dels individ som endast gäller för en person och dels familj som vi kan dela med 5 andra personer, totalt 6 personer.

Vilken version ska jag välja?

Det beror på allas behov, vi kan välja ett eller annat abonnemang.

När välj Office 2019 eller 2021 :

  • Om vi ​​är emot prenumerationer.
  • Om vi ​​bara ska använda Word, Excel och PowerPoint på PC.
  • Vi har inget emot att inte uppdatera medan programmet körs.

Kontorspris 2019

När välj Office 365 :

  • När vill vi använda OneDrive.
  • Om vi ​​alltid vill vara i den senaste versionen.
  • Om vi ​​ska dela abonnemanget med fler är besparingarna mer än betydande.

365 kontor

Förutom dessa priser kan vi även spara på Office-köp om vi till exempel köper på Prime Day eller Black Friday.

Relaterade artiklar

Back to top button