Odla växter i rymden med 3D-tryckta kapslar –

Dessutom vet vi inte om miljön på andra planeter gör jordbruket oförenligt. Det amerikanska företaget Interestellar Lab skulle dock kunna hitta en lösning med hjälp av en av sina stjärnuppfinningar – BioPods, den mest tekniskt avancerade. moderna växthus.

Detta företag grundades 2018 av riskkapitalexperten Barbara Belvisi. Det som kännetecknar detta företag är det plantera grödor använder sig av aeroponics-teknik, som är en förbättring inom hydroponik och består i att odla växter i luften eller i dimma, utan att röra marken.

Dess arbete är möjligt tack vare AI

Interestellar Lab har utvecklat atmosfärskontrollteknik som kan upprätthålla exakta väderförhållanden oavsett utomhusväder. Faktum är att de påstår sig ha standardodlingsförhållanden för över 300 livsmedelsgrödor samt växter som kan ge kosmetiska och farmaceutiska kompositioner.

Det AI-drivna kontrollcentret kan självständigt hantera biopods, även genom att välja och schemalägga specifika grödor. Dessa kapslar har ett inbyggt vattensystem, vilket gör att du kan spara upp till 98% vatten , medan med aeroponics ökar prestandan avsevärt med mindre energiförbrukning. Biopods kan fungera som fristående enheter och kan anslutas för att stödja besättningen. Detta system är avgörande för ett hållbart liv eftersom det återvinner mat, luft och vatten.

3D-printade kapslar

Kapslarna använder uppblåsbar membranteknologi för att hjälpa dem att spridas snabbare över ytan. Företaget samarbetade nyligen med 3D-utskriftsföretaget Sol Liquid för att använda additiv tillverkningsteknik för att skapa kapslar. De lyckades ta patent på ett system som bland annat trycker betong och harts. Efter detta partnerskap kommer Interstellar Lab 3d-utskrivning alla materialkomponenter i kapslarna förutom det uppblåsbara membranet. Återigen gör 3D-skrivare sin väg in i samhället ännu mer och gör det lättare för människor.

Kapsel

För att vidareutveckla detta partnerskap gick Jim Rohn, medgrundare av Sol Liquid, med i Interstellar-teamet som designer. Förutom alla behov som BioPods täcker i rymduppdrag kan de även användas som utrymmen för bevara växtarter som är hotade på vår planet.

Relaterade artiklar

Back to top button