Obegränsad lagring av originalkvalitet på Google Foto på Pixel 2 har ett utgångsdatum

Note: We hope you enjoy reading this article: Obegränsad lagring av originalkvalitet på Google Foto på Pixel 2 har ett utgångsdatum

Av de många saker som sades på scenen av Google under lanseringen av nya Pixel 2, finns det en som företaget har lagt särskild vikt vid: obegränsat utrymme på Google Foto för att arkivera alla dina bilder och videor.

Utan tvekan är det en trevlig bonus, som går hand i hand med den fotografiska kvaliteten på de två smartphones, men alla bra saker har ett slut, och så är det även för denna “gåva” från Google. Faktum är att på Pixel 2-sidan i Google Store finns det en tydlig sådan varningäven synligt i några av reklamfilmerna:

Gratis och obegränsat lagringsutrymme i originalkvalitet för foton tagna med Pixel till slutet av 2020 och gratis, obegränsat högkvalitativt lagringsutrymme för dina nästa Pixel-foton.

Som du kan se, om du köper en Pixel 2 nu, kommer du ungefär 3 år obegränsat utrymme i originalkvalitetvarefter du alltid kan njuta av obegränsat utrymme men i “hög kvalitet”, vilket alltid har varit gratis för alla Google Foto-användare.

Vad betyder “hög kvalitet”? Än de större bilderna på 16 megapixlar kommer att ändra storlek med denna storlek (vilket inte bör påverka 12 megapixeln på Pixel 2), medan videor större än 1080p kommer att ändras exakt i full HD.

Kort sagt, det är inte överdrivet stränga gränser, och det är mer än möjligt att du om tre år också har bytt topp i sortimentet, men i alla fall går “asteriskerna” ofta obemärkt förbi, och det är därför det är bra att peka ut dem.

Relaterade artiklar

Back to top button