nytt Smart Control Center på mobilen med One UI 3.1 –

När Google lanserar en ny version av Android kan många av dess funktionella innovationer anpassas i varierande grad av olika tillverkare. I de med ett renare lager kan vi se dem initialt, medan tillverkare med djupare lager av anpassning kan utelämna dem eller till och med anpassa dem på sitt eget sätt. Nu är det Samsung som uppdaterar ett användargränssnitt 3.1 lager för introduktionen stor nyhet för Android som de lämnade på vägen.

Google kan vara mer eller mindre överseende med skyldigheten att tillhandahålla sina nyheter till sina partners. Vanligtvis tillämpas säkerhetsåtgärder som att hantera nya behörigheter eller använda i bakgrunden i alla uppdaterade terminaler. Men på en användbarhetsnivå, ett lager som OneUI har mycket att säga och kan göra sina egna ändringar. Det är av denna anledning som vi ser hur två terminaler med samma Android-version kan vara så olika.

En annan Google-kontroll

Med ankomsten av Galaxy S21 har Samsung också meddelat planer på att arbeta närmare med Google. Dessa planer börjar nu bli verklighet. När företaget lanserade One UI 3.0 introducerade koreaner en ny smart hemkontroll MENY baserat på SmartThings. I Android 11 har andra terminaler som Pixel, OnePlus, OPPO, etc. den mest kompletta strömmenyn med aktiva Goolge Pay-kort eller kontroller för smarta hemenheter som belysning. Samsung använde dock inte den här funktionen från början, även om den precis dök upp i One UI 3.1.

Men på grund av Bixby-integrationen är aktiveringen i Samsung något annorlunda. Dessa kontroller finns under knappen “Enhet” som visas i snabbmeddelandetonen. SmartThings visas som standard när du trycker på, men du kan nu byta till Google Home i menyn. Vid den tidpunkten kommer användaren att ha en extra meny för hantera de program och kontroller som kan visas i den här menyn.

Distribuera till andra enheter

Förändringen är mycket begränsad just nu pga gäller för One UI 3.1, så det påverkar nya Galaxy S21 … Det förväntas dock vara en av de mest användbara nyheterna för många användare. Kom ihåg att implementeringen av denna version är på gång och kommer att påverka både uppsättningen av redan lanserade terminaler och nya Samsung-lanseringar 2021. Möjligheten att snabbt komma åt kontroller för belysning, larm och andra uppkopplade enheter blir allt viktigare. användbart och Samsung vet det.

Källa> SamMobile

Relaterade artiklar

Back to top button