nytt flytande gränssnitt i Windows 11 –

Paint och Notepad är två program som följer med oss ​​i operativsystemet Windows 3.1. Det här är väldigt enkla program utan avancerade funktioner, men grundläggande och kan inte missas i operativsystemet. Notepad, vi såg redan att det genomgick några förändringar i Windows 10, så det skulle inte försvinna. Men vid flera tillfällen gick det rykten om Pains påstådda försvinnande.

Långt ifrån verkligheten är Microsofts målarprogram inte bara här för att stanna, utan även med Windows 11 kommer det att få en fullständig gränssnittsförändring, förbättra utseendet och känslan och säkerställa många års arbete.

Så här ser nya versioner av Paint och Notepad ut.

Efter Windows 11-presentationen var det en presentation helt tillägnad utvecklare för att ge dem, på ett mer tekniskt sätt, alla nyheter. Och det kunde vi bland annat se nya gränssnitt Anteckningar, Paint och PowerPoint kommer att vara som.

Färg är förstås den applikation som har förändrats mest. Ritprogrammet mottaget full uppsättning nya ikoner för alla verktygsikoner som nu motsvarar operativsystemets nya gränssnitt. Det roligaste med det här programmet är att medan webbläsaren borttagna tejprender , Färgen finns kvar. Naturligtvis har färglådor inte rundade hörn ännu, vilket kan betyda att det inte är en färdig design ännu och kan komma att ändras.

När Anteckningsbok , gränssnittet, som vi kan se, är väldigt likt det nuvarande, men anpassat till det nya utseendet på Windows 11. Menyer har ett större fält och är integrerade i programmets namnlist. Och i fall PowerPoint , verkar gränssnittet mycket modernare.

För närvarande vet vi inte om dessa nya design är slutgiltiga eller bara koncept. Vad som är tydligt är att den ISO som filtrerades för två veckor sedan för närvarande inte innehåller dessa uppdaterade applikationer. Vi kommer snart att bli av med tvivel.

Nödvändig renovering, med strumpor

Självklart krävde Windows en sådan uppdatering. MacOS och Linux valde nyligen estetiska förändringar på sina skrivbord, medan Windows fortsatte att dela många av de visuella aspekterna med Windows 95. Program och många viktiga OS-applikationer, som filutforskaren, kommer att förändras. Och vi tror på detta till det bästa. Dessutom finns det fortfarande tid att se fler förändringar i andra verktyg, som Task Manager, som gör att det kan fortsätta att utvecklas som ett modernt operativsystem.

Naturligtvis blev vi lite besvikna över att se hur några efterlängtade funktioner som t.ex flikar inuti fönster , visar fortfarande inga tecken på liv. Förhoppningsvis kommer de att bli verklighet i framtida Windows 11-uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button