nytt botnät som påverkar Windows- och Linux-servrar –

WatchDog, ett nytt botnät som påverkar Windows- och Linux-servrar

Denna meditation nytt botnät under namnet WatchDog upptäcktes av Palo Alto Networks. Den använder utnyttjande för att hantera servrar och bryta kryptovalutor. Vi har sett en boom i priset på digitala valutor på sistone. Detta har fått hackare att förnya sitt intresse för den här typen av attacker.

kryptovaluta byte botnät har vuxit på sistone. WatchDog är ett annat exempel. Cyberkriminella använder dessa strategier för ekonomisk vinning.

I synnerhet upptäcktes det Enhet 42 , Säkerhetsavdelningen för Palo Alto Networks. Detta är dock inte något riktigt nytt eftersom de tyckte att det var aktivt sedan 2019. Men just nu inledde han en riktig attack.

Säkerhetsforskare har indikerat att det är skrivet i programmeringsspråket Go. De upptäckte attacker på Linux- och Windows-servrar. Således har vi framför oss ett botnät som kan bryta kryptovalutor i olika operativsystem. Det är viktigt att avgöra om systemet är ett botnät.

Föråldrade appar, ett sätt att komma in i system

Det finns många säkerhetshot baserade på sårbarheter eller föråldrad programvara vad som kan användas. Detta är utan tvekan en av de viktigaste ingångspunkterna för denna typ av attack. Därav vikten av att ständigt uppdatera utrustningen och eliminera alla möjliga problem.

Totalt, enligt Unit42, använde de ansvariga för botnätet 33 annorlunda utnyttjar attackera totalt 32 sårbarheter i mjukvara som Drupal, Apache Hadoop, Redis, Elasticsearch, Oracle WebLogic och andra.

Detta Palo Alto Networks-team har analyserat WatchDog skadlig kod binära filer och uppskattade storleken på botnätet till cirka 500-1000 infekterade system. De uppskattar vinsten i tiotusentals dollar, eftersom de tror att de har lyckats bryta minst 209 Monero kryptovalutor.

Å andra sidan, särskilt jämfört med andra liknande botnät, WatchDog stal inte användare Referenser … Forskarna påpekar dock att detta inte kan uteslutas och att framtida uppdateringar kan innehålla denna viktiga nyhet.

Säkerhetsforskare själva påpekar att den bästa säkerhetsbarriären är att hålla system och enheter i fungerande skick. data alltid. Som vi kan se kan många sårbarheter finnas. Det är väldigt viktigt att vi alltid har de senaste patcharna och att vi kan fixa alla typer av problem som kan utnyttjas av hackare.

Kort sagt, WatchDog är ett nyupptäckt botnät som har varit i drift i ett par år nu och kan attackera Windows och Linux-servrar. Det betyder att vi måste uppdatera systemen korrekt.

Relaterade artiklar

Back to top button