Nyheter och nedladdning av en ny lättviktsdistro –

Hela operativsystemet kan anpassas med applikationer, bibliotek och en lång rad resurser tack vare repositories med över 3200 tillägg. Detta system är så litet att vi behöver mindre än 32 MB RAM även om de rekommenderade kraven är Pentium 2 och 128MB RAM med SWAP för att kunna köra program som Chromium-webbläsaren.

Även om vi alla kommer att ha stora möjligheter idag att flytta en mer komplett Linux som Ubuntu, och till och med Windows 10, är ​​Tiny Core Linux fortfarande ett bra alternativ för dem som satsar på minimalism eller vill ge en gammal dator ett andra liv med distros. Lättvikts Linux. Därför fortsätter dess utvecklare att arbeta med denna distribution och släpper en ny version, Liten Linux 12 kärna , för sina lojala fans.

Nyheter och förändringar

Den första av ändringarna, och förmodligen den viktigaste, är kärnuppdateringen. Den nya Tiny Core Linux 12 levereras som standard med Linux Kernel 5.10.3 , en mer eller mindre uppdaterad version av kärnan som gör att vi kan stödja den senaste hårdvaran.

Helt BusyBox Programvarupaketet, en av de viktigaste delarna av denna distribution, har också uppdaterats. Denna nya distribution levereras nu med version 1.33 av dessa verktyg. Dessutom har det åtgärdats för att kunna ladda fler än 9 tillägg (en av det förflutnas irriterande begränsningar), och dessutom har felet “Modul har en ogiltig ELF-rubrik” som dök upp för användare i tidigare versioner blivit fast. …

Distributionens kärnbibliotek och beroenden har också uppdaterats för att vara så stabila som möjligt. Detta:

  • Glibc
  • Gcc
  • Binutils
  • e2fsprogs
  • Util-Linux

Slutligen har flera ändringar gjorts i systemkonfigurationsfilerna och skripten för att säkerställa optimal prestanda för hela systemet. För en komplett lista över ändringar av detta system, kan vi hitta i hans forum.

Ladda ner Tiny Core Linux 12

Denna distribution är tillgänglig för både 32-bitars och 64-bitars datorer. Nya ISO-bilder är nu tillgängliga för alla som vill ladda ner dem för att installera denna distribution på sin dator från följande länk.

Vi måste välja katalogen för den version vi vill ladda ner, gå in i “release”-mappen i nämnda katalog och därifrån ladda ner ISO för den senaste versionen.

Versionsförtydligande (Pure64 pekar på 64 bitar):

  • TinyCore / TinyCorePure64 – Rekommenderas för användare som inte är bekanta med den här trådbundna distributionen. Den innehåller en grundläggande bas och ett grafiskt gränssnitt.
  • Den huvudsakliga / CorePure64 – känd som Micro Core Linux – Detta är en mindre version av Tiny Core utan en grafisk miljö.
  • Core Plus – Utökad version av Core som inkluderar ytterligare funktioner som stöd för trådlösa nätverk och icke-amerikanska tangentbord.

Vissa användare har rapporterat att den nyare versionen av TinyCore 12 ger meddelandet “libfontenc.so.1 saknas” när den startas. fel … Vi kan behöva vänta på att utvecklaren ska ladda ner den nya ISO för att ladda den grafiska miljön.

Relaterade artiklar

Back to top button