Nyheter och ladda ner webbläsare med öppen källkod utan Flash –

Vad är nytt i Firefox 85

Även om det borde ha hänt för många år sedan har det äntligen blivit verklighet. Sedan december 2020 har adoben slutat Flash-stöd , webbplugin som gjorde så mycket nytta förr och gör så mycket skada idag. Sedan dess har utvecklarna av stora webbläsare börjat ta bort denna plugin en gång för alla. Efter Chrome och Edge är det nu Firefox med den nya versionen 85 som definitivt släpper detta tillägg.

En annan viktig innovation för dem som bryr sig om sin integritet är att webbläsaren nu har skydd systemet mot superkakor … Dessa cookies är spårningsfiler som skapas när vi besöker vissa webbplatser och används för att hålla reda på oss vart vi än går. Vad den nya Firefox 85 gör är att isolera cachen och anslutningarna för varje webbplats du besöker och därigenom förhindra andra webbplatser från att komma åt spårningsfilen. Genom att isolera dem kommer ingen webbplats att kunna veta vart vi är på väg efter att ha besökt den.

Andra ändringar som vi hittar i den här nya versionen:

  • Firefox kommer nu ihåg den senaste mappen där vi sparade bokmärket.
  • Bättre kontroller för startsidan och nya flikar.
  • Stöd för import av lösenord från andra chefer som KeePass eller Bitwarden.
  • Nytt alternativ för att inaktivera Tab-to-Search.
  • Stöder utskrift av sidor i stället för alla sammanhängande vid utskrift på Internet.
  • Möjligheten att ta bort alla Firefox lösenordshanterarens inloggningar på en gång istället för att göra det en i taget.

Mozilla drog också fördel av Firefox 85-versionen för att fixa ett stort antal sårbarheter. Särskilt 13 säkerhetsbrister som upptäcktes av både Mozillas egna utvecklare och tredjepartsforskare. Två av de allvarligaste hittades i CVE-2021-23964 och CVE-2021-23965, två minneshanteringsfel som gjorde att fjärrkod kunde exekveras i alla sårbara versioner av webbläsaren.

Ladda ner eller uppdatera

nya Firefox 85 är nu tillgänglig för alla användare. Användare som ännu inte har denna webbläsare installerad kan ladda ner den nya versionen gratis. från Mozillas webbplats. Detta gör att vi alltid kan hålla oss à jour med den senaste utvecklingen.

Användare med den här webbläsaren installerad på sin dator kommer att kunna uppdatera den direkt från sin egen uppdatering. Om vi ​​går in Hjälp> Om Firefox I menyn ser vi ett fönster med versionen som vi installerade. Det här fönstret kommer att söka efter nya versioner, och i så fall fortsätter du att ladda ner och installera den nya versionen. Efter omstart kommer webbläsaren att fungera för oss.

Firefox-grenen ESR (Extended Support) har också uppdaterats till version 78.7. Det är samma sak med versionerna “Beta” och “Nightly”, som tog ett steg framåt under utvecklingsfasen.

Relaterade artiklar

Back to top button