nyheter och förbättringar i denna version –

Buggfixar och säkerhetskorrigeringar i macOS 11.2.1

Trots den allmänna stabilitet som macOS Big Sur har haft sedan lanseringen i de första betaversionerna, är sanningen att det har funnits ett antal buggar som inte har fixats i olika systemuppdateringar sedan de officiellt kom i november. Bland de buggar som fixades i går, och, som Apple själv kommenterar, beslutet problem i MacBook Pro 2016 och 2017 med batterier ansågs särskilt en som förhindrade kontinuerlig laddning av batteriet beroende på vilka ögonblick. Faktum är att det ibland dök upp med en procentandel på 1 %, vilket gjorde att många till och med övervägde att kalibrera MacBooks batteri.

Men den viktigaste av den här uppdateringen kom från ett annat säkerhetsdokument publicerat av Apple, som nämner buggen CVE-2021-3156 relaterad till en säkerhetsbrist som tillät angripare för att få root-åtkomst till Mac , oavsett modell. Faktum är att denna sårbarhet kunde ha upptäckts förra veckan och slutligen åtgärdats i den här versionen 11.2.1 av macOS. Utöver denna säkerhetsfix har även andra mindre relevanta för allmänheten lagts till, och andra buggar som inte är så vanliga som beskrivits ovan har också fixats med vissa MacBook Pros.

Ska du uppgradera din Mac?

Det rekommenderas alltid att du uppdaterar din dator till den senaste versionen, och det är det garantera din säkerhet från sårbarheter som den som nämns ovan och andra som förekommer i varje version. Faktum är att buggar som inte har rapporterats eller till och med Apple inte har avslöjat med säkerhet ofta korrigeras, men detta har inte slutat att vara mindre relevant. Det är sant att det alltid finns en viss rädsla för att något ska sluta fungera, speciellt om du kör tredjepartsprogram som vanligtvis tar tid att anpassa sig till nya versioner av Mac-programvara, så det bör du också tänka på.

Om du bestämmer dig för att uppgradera, kom ihåg att processen är mycket enkel. Du behöver bara gå till Systeminställningar> Programuppdatering så hittar du macOS version 11.2.1 redo att ladda ner och installera. Om du har en äldre version av din enhet är det möjligt att uppdateringen dyker upp någon annanstans, till exempel i Mac App Store under fliken Uppdateringar. Efter det kommer nedladdningsprocessen att vara densamma i båda fallen och kommer att kräva en internetanslutning.

Relaterade artiklar

Back to top button