Nyckelsäkerhetskopiering i Windows 10 –

Till allt detta kan vi lägga till det faktum att dessa marknadspenetrationsgrader ständigt ökar, något som Microsoft drar direkt nytta av. Men naturligtvis, som de flesta av er vet från första hand, är detta programvaruerbjudande inte gratis. Beroende på vilken version av Windows 10 vi väljer, börjar deras priser för närvarande på 145 € per Hem

Det är därför det fortfarande finns många användare runt om i världen som vägrar att gå in genom bågen och använda den senaste versionen av systemet. Många av dem finns alltså kvar i äldre versioner som t.ex Windows 7 eller 8.1, eller letar efter andra alternativ. Det är här många gratis Linux-distributioner som vi kan få just nu kommer in i bilden.

När du ska göra en kopia av din Windows 10-licens

Priserna vi nämnde tidigare måste vi betala för att ha en Windows-licens för att fungera på vår PC. Låt oss säga att vi har flera alternativ att välja mellan för att köpa en av dessa Windows-licenser. Så vi kan använda Microsofts officiella butik för allt detta eller via andra distributörer. Dessutom kan vi här säga att ett av de vanligaste sätten i det här fallet är att göra det med ett nytt kommando.

Således skaffar vi en ny dator där Windows 10 redan är installerat med installerat OEM-licens … Därför kan vi säga att en licens i huvudsak är en produktnyckel som skrivs in i Windows 10 för att identifiera den som din egen. Samtidigt kommer vi att berätta att om vi har en OEM-licens som den vi just nämnde, är det inte så meningsfullt att göra en säkerhetskopia. Anledningen är att det har att göra med den specifika hårdvaran för hårdvaran som köps. Men om vi har en licens som vi köper separat så ändras avtalet.

Och faktum är att det i det här fallet inte är kopplat till hårdvara där vi arbetar varje dag, och det här är den del av datorn som vi använder den på. Därför är det här möjligt att den vid något tillfälle gick förlorad, därför bör du i det här fallet göra en säkerhetskopia. Och om vi har en säkerhetskopia av den här köpta Windows 10-nyckeln kan vi använda den senare om den tappas bort.

Så här säkerhetskopierar du din Windows 10-nyckel

Efter att ha sagt allt detta kommenterar vi oavsett typ licens vi har, vi visar dig hur du säkerhetskopierar det. Vi kan använda olika metoder för detta, men vi kommer att visa dig två av de snabbaste och mest effektiva. Detta gör det möjligt för oss att spara operativsystemets produktnyckel i fall katastrof händer på datorn och vi förlorar åtkomst.

På så sätt, om vi har möjlighet att använda den igen på en annan dator , om det inte är OEM kan vi fortfarande komma åt det. Naturligtvis måste vi komma ihåg att dessa produktnycklar är specifika för varje utgåva av Windows 10. Därför, Windows 10 Home-nyckeln kommer till exempel är det inte möjligt att aktivera installationen av Windows 10 Pro.

Likaså är det viktigt att veta vilken version av systemet vi har innan du sparar denna säkerhetskopia. För att göra detta kommer vi åt applikationen Konfiguration via tangentbordsgenvägen Win + I. Sedan går vi till System / Om för att se Windows-versionen i Windows-specifikationer

Likaså är arkitekturen vi använder irrelevant här. Det vill säga det spelar ingen roll om vi har 32-bitars eller 64- bit Windows 10. Nyckeln för Home-versionen kommer att fungera oavsett den angivna arkitekturen.

Länka Windows 10 till ett Microsoft-konto

En annan möjlig lösning som vi kan använda i det här fallet är att länka vårt Windows-system med Microsoft konto … Och vi måste komma ihåg att vi under installationen av Windows 10 uppmanas att ange produktnyckeln vi pratar om. Således, efter att vi har skrivit det, senare, vid ett annat tillfälle i installationen, kommer det att be oss att logga in med ett användarkonto. Här måste vi använda kontot för samma Microsoft, för på så sätt uppnår vi att produktnyckeln är knuten till den.

På detta sätt, om vi formaterar vår dator av någon anledning, behöver vi bara starta en ny installation. Redmond operativsystem med samma Microsoft-användarkonto. Således kommer det nya Windows 10 att aktiveras utan att behöva ange den tidigare länkade produktnyckel … Därför, som vi kan se, är detta en mycket intressant lösning, varför det alltid rekommenderas att använda konton med samma signatur på Windows 10.

Säkerhetskopiera en licens från själva Windows

Tja, i det här skedet är det första vi behöver veta att vi enkelt kan få Windows 10-produktnyckeln från själva systemet. För detta kommer vi att använda CMD eller kommandorad där vi använder ett specifikt kommando som hjälper oss. För att komma åt det här objektet vi kommenterar är det första steget att öppna ett av dessa fönster, ja, med administratörsrättigheter. Vi behöver bara ange CMD i Windows sökrutan och högerklicka i posten för att köra med administratörsrättigheter.

Alltså i det nya fönstret som visas på skärm , vi behöver bara ange följande kommando: wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey.

Detta kommer att returnera den ursprungliga nyckeln till vårt operativsystem som utdata. Därför behöver vi bara markera den med musen och kopiera den med tangentkombinationen Ctrl + C. Därefter öppnar vi valfri textredigerare, till exempel Anteckningsbok , och klistra in den här nyckeln med Ctrl + V. Låt oss namnge den nya filen och spara den på en säker plats, till exempel i molnet eller på en USB-enhet. Varelse säkerhetskopia , är det inte klokt att spara det på samma disk där systemet finns.

Gör en kopia av Windows-nyckeln med andra program

I händelse av att du har problem med det här kommandot, eller om du är mer bekväm med att använda tredjepartsprogram, hjälper vi dig också. För detta kan vi också använda en gratislösning som heter ProduKey vad vi kan ladda ner från denna länk. Det är också en bärbar applikation som vi inte ens behöver installera.

Vi behöver bara köra på det Redmond system , så att ett fönster med nycklar från företagets produkter, inklusive Windows, öppnas.

Då behöver vi bara högerklicka på intresseposten och välja “Kopiera produktnyckel”. Detta kopierar denna nyckel till urklipp så att vi kan följa samma steg som ovan.