Nya versioner av PowerShell kommer via Windows Update –

Microsoft har flera konsoler i sitt operativsystem. Å ena sidan har vi CMD, en ärvd konsol från MS-DOS, den mest kända, använda och begränsade i funktioner. Å andra sidan har vi Bash, ett Windows Terminal Subsystem som gör att Linux kan användas som om det vore ett system fysiskt installerat på en PC. Och för det tredje har vi PowerShell Microsoft Advanced Console är avsedd för administratörer, avancerade användare och skriptlöpare. Det senare är det mest avancerade och kompletta som vi kan hitta i operativsystemet, men det innebar alltid ett problem: det är föråldrat.

Som standard kommer Windows 10 med version 5 PowerShell … Detta är dock inte på något sätt den sista versionen av detta program som vi kan hitta. PS är ett multiplattformsverktyg med öppen källkod och vi kan följa dess utveckling från dess GitHub-sida. Om vi ​​laddar ner programmet härifrån och installerar det på Windows ser vi att vi har två versioner: 5.x installerad som standard och den senaste som vi laddade ner och installerade (till exempel, PowerShell 7 ). Detta räknar inte motsvarande 32-bitars och 64-bitarsversioner och ISE. Och det här är kaos.

PowerShell-versionsinstallationer

Microsoft vill försöka åtgärda detta problem och tillåta användare att alltid använda den senaste versionen av sin förbättrade konsol. Och vad är bättre än att skicka den senaste versionen till alla användare via Windows Update.

PowerShell kommer att uppdateras som en annan Windows-komponent

Fram till nu, efter manuell installation av PowerShell på Windows, när Microsoft släppte en ny version av sin förbättrade konsol, såg användarna en varning om att en PS-uppdatering var tillgänglig men den laddades inte ner eller installerades automatiskt. För att ladda ner och installera den här nya versionen var du tvungen att gå till GitHub eller använda en pakethanterare som Chocolatey eller Windows Packer Manager.

För att lösa detta problem beslutade Microsoft att ta med nyare versioner av PowerShell direkt till Windows Update. Varje gång Microsoft släpper en ny version av sitt verktyg kan vi alltså ta emot uppdateringen direkt, som om det vore ytterligare en patch för operativsystemet.

Så här uppdaterar du Windows Extended Console just nu

Det första vi måste göra för att uppdatera PowerShell via Windows Update är att aktivera Microsofts produktuppdateringar med det här verktyget. För att göra detta går vi till inställningspanelen i ” Uppdateringar och säkerhet “Och vi kommer in i” Avancerade alternativ “. Här måste vi kryssa i rutan ” Få uppdateringar för andra Microsoft-produkter när Windows uppdateras “.

Uppdatera andra Microsoft Windows Update-produkter

Dessutom kommer vi också att behöva köra ett skript, vilket vi kan hitta i Microsofts tillkännagivande. Skriptet kommer definitivt att bli valfritt när den här funktionen lämnar testfasen.

När allt är klart behöver vi bara manuellt söka efter uppdateringar med Windows Update för att börja ta emot dem. Således, varje gång ett företag lanserar en ny version av sin förbättrade konsol, når den nya versionen automatiskt datorn, utan att behöva en manuell uppdatering. Och så kan vi alltid vara insatta.

Relaterade artiklar

Back to top button