Nya Twitter-funktioner för mer integritet under utveckling –

Twitter bara för vänner

Detta visades av Andrew Courter, företagets designer, som visade de första skisserna av hur funktionen skulle implementeras på hans officiella konto. De första bilderna visar en rullgardinsmeny som kan ha flera val, eftersom den första meningen visar en funktion som många skulle förvänta sig (om vi har Instagram som länk) eftersom den kommer att ansvara för att filtrera den publik som den kommer att rikta in sig på.

Har du någonsin velat twittra, men inte till alla? Vi undersöker en massa sätt att kontrollera vem som kan se dina tweets. Här är två tidiga idéer (vi bygger inte dessa ännu). Jag skulle älska din feedback! 🧵⬇️ https://t.co/o1lmAQBlntBild

På så sätt kunde vi välja mellan “Alla” eller “Trusted Friends” så att tweeten vi skickar bara når vänner som vi tror är betrodda (efter den tidigare inställningen). Plus, som Kurter själv påpekar, kommer detta att tillåta tidslinjen att prioritera tweets från vänner, vilket hjälper dig att hålla reda på tweets från personer du bryr dig om.

Fasett

Men denna filtrering skulle gå ännu längre, eftersom en annan idé som de överväger är att skapa grupper efter aspekter. Föreställ dig att du vill ha en mer seriös profil för jobbet och en mer avslappnad och utåtriktad profil för vänner och andra människor. Det är här aspekterna spelar in, några av de grupper som dina tweets kommer att falla in i enligt dina kriterier och som du kommer att ge tillgång till dina kontakter till.

Här är ett annat tillvägagångssätt, som omfattar en uppenbar sanning: vi är olika människor i olika sammanhang (med vänner, familj, arbete, offentliga) Facets, en tidig idé, låter dig tweeta från distinkta personer inom 1 act. Andra kan följa hela akten … eller bara facetter de är intresserade av. https://t.co/URt5UXeoa1Bild

Om du bara vill att en viss användare ska se dina seriösa tweets behöver du bara lägga till det i din “Seriösa” aspekt, men om du tvärtom vill att de ska se dina mer avslappnade tweets kan du lägga till det i din “joker.” “. Kant. Detta val kommer inte att vara begränsat till en aspekt, eftersom du kan definiera hur många aspekter du vill för varje användare.

Dålig stämning utanför

Slutligen, en annan mycket intressant funktion är möjligheten att skapa en lista med oönskade ord så att vi inte får svar som innehåller några av dessa förbjudna ord. Tanken är att på något sätt minska de trakasserier som användare ofta upplever efter att ha fått många obscena och stötande kommentarer. På så sätt kan de ha mer kontroll över de tweets de får. Detta. Detta kommer inte att hindra den andra personen från att twittra, men det kommer att minska synligheten av förolämpningen genom att fortsätta konversationen.

Alla dessa förändringar är väldigt intressanta, men för tillfället är de inget annat än skisser som på något sätt borde komma i produktion. Vi får se om vi ser dessa funktioner aktiva på vissa testkonton, och om de äntligen når världen, något som vi absolut inte skulle ha något emot att se.