nya tecken på att Touch ID återvänder –

Låg skärm och inget adjö till Face ID

Det har funnits flera analytiker som har förutspått att nästa generation av Apple kommer att ha Touch ID igen, om än utan att överge det redan installerade Face ID, som företaget fortfarande anser vara det bästa på marknaden vad gäller effektivitet och säkerhet. Mark Gurman, Ming-Chi Kuo eller John Prosser är de tre huvudguruer som gav denna information, till vilka Joanna Stern, analytiker för The Wall Street Journal, också delade denna information i sin intervju. Senaste artikeln.

Reportern säger sig ha hört en tidigare anställd på företaget bekräfta att Apple arbetar på ett intressant alternativ för en fingeravtryckssensor under skärmen. De allra flesta Android-enheter som den senaste Samsung Galaxy S21 inkluderar ultraljudssensorer, men det ser ut som att Apple satsar på hybrid av optiska och kapacitiva sensorer att enligt vad de säger, det skulle vara säkrare än andra sensorer på marknaden.

Experter inom detta område försäkrar att, åtminstone än i dag, ultraljudslösningar fortfarande är de säkraste för upplåsning av fingeravtryck. Det är dock svårt att föreställa sig att Apple introducerar en enhet vars säkerhetsmetoder är sämre än konkurrenternas, och ännu mer när det blir det sista stora företaget att implementera den. Detta kommer inte bara att bryta mot det faktum att Apple, även om det är sent, alltid kommer att göra bättre ifrån sig, utan det kommer också att bryta mot en av företagets kärnsäkerhets- och integritetstillgångar. Därför får vi vänta på att ta reda på hur företaget säkerställer att dess sensor är en av de säkraste.

Varför gör Touch ID nu comeback på iPhone?

Det var 2017 som ökningen av Apples patent ledde till en fingeravtryckssensor på skärmen, en teknik som inte användes av etablerade varumärken vid den tiden. Företaget verkar dock ha hoppat av systemet och valt Face ID. Fyra år senare, på en marknad där sensorer under skärmen är en tydlig trend, har Apple ännu inte valt dem i någon av sina iPhones. Varför tog det så lång tid för företaget att implementera dessa sensorer?

Så vitt bekant fanns det inte längre någon plan i Cupertino att returnera Touch ID. De var en av de främsta drivkrafterna för den här tekniken när iPhone 5s först aktiverade den, men i och med Face ID kände de att ett annat biometriskt system var onödigt. Det var dock covid-19-pandemin som fick dem att ändra uppfattning, eftersom alla känner till de många problem som uppstår när man låser upp en iPhone med Face ID medan de bär en mask. I själva verket kan iPhone 12 redan innehålla något liknande detta, men det faktum att pandemin dök upp med utvecklingen som redan hade slutförts tillät inte att den lades till eftersom det i slutändan skulle leda till att telefonerna släpade ännu längre än de gjorde. …

Det som återstår att se är hur Apple implementerar sina två säkerhetssystem, om de kan konfigureras för att använda något av dem, eller det kan till och med vara möjligt att ha ett alternativ som bara låser upp enheten när ett fingeravtryck och ansikte upptäcks. Vi får i alla fall vänta några månader till för att fortsätta utforska information om det, eftersom nya telefoner från märket Apple väntas presenteras i september.

Relaterade artiklar

Back to top button