Nya rykten om Samsung Galaxy S IV: Exynos Octa-processor i Europa

Note: We hope you enjoy reading this article: Nya rykten om Samsung Galaxy S IV: Exynos Octa-processor i Europa

Med den vanliga och rimliga utgångspunkten att vi alltid hyser lite skepsis mot de många ryktena om Samsungs nästa topp i sortimentet, nämligen Galaxy S IV, vi informerar dig om de nya rykten som, i motsats till vad som sades för några dagar sedan, rapporterar att den internationella versionen av S IV kommer att utrustas med Exynos 5 Octa-processor, som visas i dessa dagar under MWC i Barcelona. Den amerikanska versionen kommer däremot att utrustas med en processor Snapdragon 600som hände förra året med Galaxy S III (internationell med Exynos 4412, amerikansk med Snapdragon S4 dual-core).

Även om hypotesen kan vara rimlig, uppstår naturligtvis en fråga: varför två olika versioner av smarttelefonen? Förra året valet av olika processorer dikterades av de amerikanska nätverken, där LTE var utbredd till den grad att det var en grundläggande funktion för en verkligt topp smartphone (och Qualcomms SoC garanterade bättre kompatibilitet); i år kommer dock alla flaggskeppsmodeller att ha LTE-anslutning, och det verkar nästan självklart att S IV kommer att följa denna trend.

Valet vid denna tidpunkt kan dikteras av tillgängligheten av de nya Exynos 5 Octa SoCs, inte tillräckligt för att täcka världens efterfrågan.

Med det sagt råder vi dig att inte ta dessa rykten som vissa nyheter, mestadels antaganden: om en sak är säker för tillfället är det att vi kommer att veta mer den 14 mars.

Relaterade artiklar

Back to top button