Nya patenttips på Microsofts vikbara enhet … igen

Alla vikbar enhet rykten som dykt upp nyligen har handlat om Samsung-enheter, ibland Oppo och Huawei. Microsoft har tagit baksätet här, efter att ha varit den främsta källan till spekulation för vikbara. Nu en ny blyg patent läckage sätter dem på rätt väg.

Det har gått nästan tre år sedan Microsoft släppte en telefon, så vi är villiga att inte tro på någonting just nu. Hur som helst, ett nytt patent som lämnades in i augusti 2017 kom fram denna vecka. Den beskriver en smartphone som har två skärmar och ett litet gångjärn, som låter den vikas helt platt. Gångjärnet innehåller ett lås som aktiveras med hjälp av den dedikerade låsknappen genom att trycka på det.

Detta låter skärmen hållas i en position permanent, vilket betyder att det kan vara användbart i vissa situationer. En del av skärmen kan till exempel användas som kickstand och användare kan välja att fälla enheten i 90 graders vinkel jämnt. Detta låter också den övre delen användas för visning och det nedre området som ett tangentbord. När du inte använder enheten kan du fälla den på mitten och låsa den i det läget.

Microsoft nämner också att du ska kunna placera enheten i fickan. Som vanligt med ett patent betyder det inte att Microsoft faktiskt kommer att gå igenom det eller göra det till Andromeda / Surface Phone. Forskning händer verkligen, åtminstone så mycket är säkert. Om jag var Microsoft skulle jag ansluta mig till ett hårdvaruföretag och använda deras expertis. Förmodligen inte Huawei just nu …

Relaterade artiklar

Back to top button