Nya menyer och effekter för Windows 11 –

New Edge baserat på Krom är i första hand Microsofts webbläsare, den enda som kommer att stödjas i Windows 11, inte räknat, slutligen, Internet Explorer och den klassiska Edge. Precis som Chrome har den här webbläsaren tre olika versioner: stabil , rekommenderas för de flesta användare, beta något mer avancerat men med möjliga stabilitetsproblem och Kanariefågel , den mest instabila av alla och den som kan ge oss fler problem, men den mest avancerade vad gäller funktioner.

För några timmar sedan släppte Microsoft en ny version av Edge Canary till alla användare som testar denna nya version. Och den här versionen anpassar äntligen många av webbläsargränssnittselementen till utseendet och känslan av den nya Edge.

Visuella ändringar av Edge för att matcha Windows 11

Micrfosofts mål är att anpassa alla webbläsargränssnitt med tillkomsten av Windows 11 … Endast ett fåtal menyer har dock uppdaterats hittills. Fler ändringar kommer att läggas till i framtida uppdateringar av webbläsargrenen Canary.

De flesta förändringar som vi hittar är mycket subtila, och om vi inte uppmärksammar dem kan de gå obemärkt förbi. Till exempel kan vi hitta en förändring i tonerna i det mörka läget samt teckensnittets ljusstyrka.

Cambio Aesthetic W11 Edge 1

Alternativmenyn för webbläsaren har också gjorts om. Avståndet mellan objekten har minskats för att bibehålla samma avstånd som i Windows 11 menyalternativ, och valet “hovra” har nu rundade hörn.

Cambio Aesthetic W11 Edge 2

Microsoft arbetar också med en ny delningsmeny i Edge som ska hjälpa oss att göra det enklare för oss att skicka hemsidor till andra enheter eller dela dem på sociala medier. Den här menyn är tydligt inspirerad av Android och Ios och är mer än en måste-ha-funktion som säkert många av oss uppskattar.

Hur man aktiverar funktionen

Det första vi behöver göra är att se till att vi använder version 93.0.945.0 eller en senare webbläsare. Annars kommer det här alternativet att vara otillgängligt. I det här fallet är nästa steg att manuellt aktivera den nya designen, eftersom den är inaktiverad som standard. För att göra detta behöver vi bara skriva följande i aktivitetsfältet:

edge: // flaggor / # edge-pc-ui-integration

Vi markerar det här alternativet som “Aktiverat” och startar om webbläsaren. Duktig. Vi kan nu se hur Edge-menyerna har anpassats till den nya upplevelsen av Windows 11. Du behöver inte använda det nya Microsoft-operativsystemet för att dra fördel av dessa visuella förbättringar.

Relaterade artiklar

Back to top button