Nya MacBook Pros med mini-LED kommer sannolikt inte att lanseras på WWDC

En leverantörsrapport tyder på att Apple inte kommer att kunna påbörja massproduktion av MacBook Pros med mini-LED förrän i slutet av 2021, vilket gör att WWDC:s rykten om hårdvarumeddelanden ifrågasätts.

En rapport från säger att Osram Opto Semiconductors kommer att bli en ny leverantör av mini-LED för Apple. De skulle leverera skärmtekniken för Apples nästa MacBook Pro-modeller, men de skulle inte vara tillgängliga förrän under andra halvan av 2021.

“Att döma av utbudet av mini-LED-bakgrundsbelysningsapplikationer, kommer volymproduktionen av 14-tums MacBook Pro sannolikt att börja under fjärde kvartalet 2021,” sa källorna. “16-tumsmodellen kommer att starta under första kvartalet 2022.”

Analytikern Ming-Chi Kuo har sagt att Apple avser att flytta många produkter i sin serie till mini LED-bakgrundsbelysningstekniken, men det verkar som om utbudsbegränsningar kommer att försena denna övergång. Rykten tyder på att Apple kommer att tillkännage en MacBook Pro under sin WWDC keynote, men den här rapporten om leveranskedjan kastar en skiftnyckel i det ryktet.

Apple kan tillkännage en omdesignad “14-tums MacBook Pro” med en mini LED-skärm, men rapporten säger att den här datorn inte skulle vara redo att levereras förrän i slutet av 2021. Apple är ännu mindre sannolikt att tillkännage 16-tums MacBook Pro med mini-LED om den inte levereras förrän i början av 2022.

Ryktena om hårdvarumeddelanden sporras av den förestående lanseringen av Apples nästa generations M-series processor. Läckare som Jon Prosser tror att Apple kommer att avslöja den uppgraderade styrkretsen och samtidigt tillkännage proffshårdvara.

De overifierade ryktena har inte angett vilken MacBook Pro som kommer att tillkännages, så Apple kan komma att släppa en 16-tums MacBook Pro utan designändringar och den så kallade “M1X” inuti. Ett sådant drag skulle efterlikna Apples första lansering av Apple Silicon hösten 2020.

Följ alla detaljer om WWDC 2021 med den omfattande täckningen av hela veckolånga evenemanget från 7 juni till 11 juni, inklusive information om alla nya lanseringar och uppdateringar.

Relaterade artiklar

Back to top button