Nya iOS 15 och iPadOS 15 utvecklarverktyg prioriterar aggressivt 5G över Wi-Fi

En ny iOS 15- och iPadOS 15-profil som släpptes på onsdagen ger utvecklare större kontroll över enhetsanslutningar, vilket gör att 5G-aktiverade iPhones och iPads kan välja den trådlösa standarden när närliggande Wi-Fi-nätverk är långsamma eller osäkra.

Verktyget kommer i form av en profil som kan laddas ner från Apples utvecklarwebbplats. Kallas “5G Preferred Over Wi-Fi-profilen”, alternativet prioriterar automatiskt 5G över Wi-Fi.

“5G-enheter som kör iOS 15 och iPadOS 15 kan automatiskt prioritera anslutning via 5G istället för WiFi när prestanda för WiFi-nätverk som du besöker ibland är långsam, eller när du är ansluten till fångna eller osäkra WiFi-nätverk”, säger Apple.

Beskrivningen speglar nästan text från Apples iOS 15 Preview-webbplats som beskriver en kommande funktion som möjliggör automatisk prioritering av 5G under vissa omständigheter.

Även om Apple inte har avslöjat den exakta tröskeln som måste passeras för att en enhet ska kunna byta från Wi-Fi till 5G, tros det nya utvecklarverktyget tillämpa en mer aggressiv algoritm än funktionen som är inbakad i iOS 15 och iPadOS 15.

“Installera 5G Preferred Over Wi-Fi-profilen (“profilen”) på enheter som kör iOS 15 och iPadOS 15 Beta 4 eller senare för att avsevärt öka sannolikheten för att se 5G föredra framför Wi-Fi-anslutningar och för att säkerställa att din nätverksväglogik är optimerad för situationer där 5G kommer att föredras”, enligt Apple.

såg profilen tidigare idag.

Apple förväntas släppa iOS 15 och iPadOS 15 tillsammans med en ny serie av iPhone-modeller i höst. Det ryktas att avancerade versioner inkluderar kretsar som kommer att utöka iPhones 5G-kapacitet, särskilt mmWave 5G-kompatibilitet, bortom USA och till viktiga regioner som Europa.

Relaterade artiklar

Back to top button