Ny tjänst sätter stopp för lösenord –

Tjänsten försöker ta bort klassiska lösenord

Oftast sätter vi ett lösenord för åtkomst till sociala nätverk, e-post och alla tjänster på Internet. Den här nyckeln består av bokstäver och siffror, samt andra specialtecken som vi kan lägga till för att göra det mer komplext.

Nu, de senaste åren, har antalet autentiseringar med ansiktsigenkänning, fingeravtryck etc. ökat. Alternativ till klassiska nycklar som ger tillförlitlighet, såväl som mer komfort, för att inte komma ihåg dem. För många är detta framtiden, även om klassiska lösenord inte har försvunnit ännu.

Ny tjänst, BindID , Transmit Security lanserades och låter användare autentisera och komma åt sina konton helt enkelt genom att använda sina fingeravtryck eller ansiktsigenkänning, som redan är integrerat med enheterna. Det låter dig också använda din mobila enhet för autentisering.

Som de påpekar är målet att Lägg åtsidan traditionella lösenord. De tror att vi på så sätt undviker att skapa komplexa nycklar och komma ihåg dem med låsproblem som kan uppstå om vi glömmer bort det.

Mickey Budaay, VD för Transmit Security, säger BindID-anteckningar slutet på lösenordens era … Användare kan välja alternativa metoder och inte skapa traditionella nycklar.

BindID erbjuder företag lösenordslös tjänst … Detta tillåter kunder på de plattformar som ansluter sig till din tjänst att slippa skapa ett lösenord och komma ihåg det för att logga in. De måste helt enkelt använda andra alternativa autentiseringsmetoder.

De påpekar också att att ta bort lösenord också förbättrar säkerheten. De tror att detta kommer att undvika sårbarheter som kan utnyttjas av tredje part, och står också för över 80 % av säkerhetsproblemen i konton.

Ska vi sluta använda lösenord?

I själva verket finns det fler och fler alternativ som kan autentisera sig själva utöver att ange en alfanumerisk kod. Det finns till och med fysiska enheter, såsom 2FA-nycklar, som gör att vi kan identifiera oss för enheter på ett enkelt och säkert sätt. Det är alltid viktigt att ha starka lösenord.

Fingeravtryck eller ansiktsigenkänning finns allt mer på mobila enheter. Men när vi pratar om att logga in på en dator är det inte så vanligt. I det här fallet behöver vi fortfarande klassiska lösenord.

Fler och fler röster tyder på det traditionella lösenord minskar successivt till förmån för andra alternativ. Det är svårt att förutse, åtminstone idag, slutet på alfa- och numeriska koder, men vi kan försäkra er att vi under de kommande åren kommer att uppleva en ännu större explosion av dessa alternativa metoder, och fler och fler tjänster kommer att ge liknande egenskaper till BindIDs. …

Relaterade artiklar

Back to top button