Ny tjänst för kreatörer från Facebook: Music Revenue Sharing

Facebook Music Revenue Sharing-tjänst tillkännagavs av företaget idag. Med den här funktionen kan videoskapare tjäna pengar på sina videor med licensierad musik. Företaget rullar ut “Music Revenue Sharing” för att tillåta videoproducenter att använda tillåten musik i sina Facebook-videor och utnyttja in-stream-reklamintäkter. Enligt företaget skapar detta en helt ny intäktsström för både kreatörer och artister som äger rättigheterna till musiken. Fram till nu hade producenterna inte kunnat tjäna pengar när de hade med musiken i sina videos.

Vad är Facebook Music Intäktsdelning?

Med den här nya tjänsten kan innehållsproducenter som använder licensierad musik på 60 sekunder eller längre i sina Facebook-videor tjäna pengar på några av sina videor genom in-stream-annonser. Även om företaget inte avslöjar mycket om den här nya tjänsten, kommer kreatörer att kunna tjäna 20 procent i utbetalning för varje video.

Enligt företaget stöds ännu inte Music Revenue Sharing för att tjäna pengar på Facebook Reels-videor. Facebook förväntas inkludera varumärken i sin Music Revenue Sharing-tjänst i framtiden. Glöm inte att kolla in Meta Bonus-programmet som hjälper kreatörer att tjäna pengar på sitt innehåll.

Innehållsproducenter måste godkänna in-stream-annonser och kvalificeringskrav för intäktsgenerering för att kunna dra nytta av tjänsten Music Revenue Sharing. För att vara berättigad till tjänsten Music Revenue Sharing måste den utvalda låten som används i videon också vara registrerad i den licensierade musiksamlingen. Populära låtar från sångare som Post Malone, Tove Lo, Grupo La Cumbia, Leah Kate och Bicep kan få producenter att dra nytta av denna rätt. Slutligen betonar Meta att videon också ska innehålla någon form av visuellt element och att den licensierade musiken ensam inte ska vara videons huvudfokus.

Framöver uppgav Facebook att kreatörer som använder licensierad musik i videor som är 60 sekunder eller längre kan tjäna pengar på vissa videor genom in-stream-annonser.

Alla kvalificerade videor har en intäktsandel på 20 % som inte är tillgänglig för kreatörer. Artister med musikrättigheterna och Meta får resterande intäkter. En lista över låtar som kan tjäna pengar via ett musikbibliotek kommer att delas med kreatörer.

Vad är Facebook Music Intäktsdelning?

Skapare kan gå till den licensierade musiksamlingen i Creator Studio för att se vilka låtar som kommer att användas i tjänsten Music Revenue Sharing. Efter att videon har lagts upp på dess Facebook-sida kommer producenterna att få ett meddelande i Creator Studio och Support Inbox om den tillagda musiken är kvalificerad för musikinkomstdelning. Producenterna får också ett meddelande när videon läggs upp på deras sida, där de får veta hur mycket de har tjänat och delat. Innehållsproducenter kan enkelt spåra hur mycket inkomst de tjänar.

Facebook Music Revenue Sharing är tillgängligt för alla videoskapare över hela världen från och med idag. Det erbjuder också möjligheten att tjäna pengar på videor genom in-stream-annonser, som stöds i USA, i andra länder där Facebook erbjuder sin musiktjänst under de kommande månaderna. Meta uppger också att de kommer att fortsätta att samarbeta med artister för att lägga till fler licensierade låtar till sin musiksamling. Företaget arbetar också med att utveckla videodelnings- och anslutningsverktyg.

Vad är Facebook Music Intäktsdelning?

Enligt Facebook kommer Rights Manager-funktionen också att hjälpa innehållsägare att hantera och skydda sina rättigheter.

När företaget väl gör denna tjänst tillgänglig kommer det att kunna konkurrera mer effektivt med TikTok om innehållsskapares tid och uppmärksamhet. Vi hoppas att du gillade den här artikeln om musikinkomstdelning. Om du gillar det kanske du också vill kolla nyheten att Meta Pay ersätter Facebook Pay.

Relaterade artiklar

Back to top button