Ny telefonbedrägeri förklädd till polis –

Telefonbedrägerier verkar vara på väg att växa fram och det är verkligen svårt att sätta stopp för det tills det finns en stark beslutsamhet att göra det. Varningar till rikspolisen, civilgardet och andra statliga myndigheter har begränsad effekt. Av denna anledning var det nödvändigt att skärpa lagarna och tillämpa stränga straff för dem som utför sådana metoder. Tyvärr måste vi idag upprepa en ny telefonbluff där de utger sig för att vara polisen och berättar det vår son slog en man … Vi kommer att förse dig med alla detaljer om denna nya varning efter hopp.

Social ingenjörskonst är en samling tekniker som cyberkriminella använder för att lura användare att skicka data eller pengar till dem. Med tiden, eftersom användarna lär sig mer om farorna med att överföra data över Internet eller via telefon, fortsätter denna metod att fungera utan problem. Cyberkriminella skapar ett sammanhang där en användare känner sig bekväm eller tvingas tillhandahålla sin data utan att tänka för mycket. Det som oroar oss nu är ett grafiskt exempel på ett enkelt telefonsamtal.

Ny telefonbedrägerivarning

Provinsiell delegation för deltagande av medborgare i Alicante en nationell polisstyrka har anmält en ny form av telefonbedrägerier. I ett uttalande som cirkulerar på sociala medier förklarade de att det oftast drabbar mest personer över 65 år, och de efterfrågar maximal spridning. I ett uttalande beskriver de metoderna för denna bluff.

Estafa telefónica policia

Först och främst ringer en person offeret för bluffen. utger sig för polis … Detta informerar henne om att hennes son slog en man och att han ligger på ett sjukhus i ett mycket allvarligt tillstånd. Detta skulle leda till arrestering av en son eller dotter för inblandning i störningen.

Nästa sak att göra är att fråga oss binda för att frigöra den … De brukar be oss om ett väldigt stort belopp, som vi inte har i kontanter, så de förklarar att vi även kan betala det med smycken eller något annat värdefullt föremål. Om vi ​​kommer överens kommer de att dyka upp på vår adress för att hämta pengar eller smycken för en falsk borgen.

Som vi kan föreställa oss, detta allt är en lögn. Det var varken polisen eller vår son som slog någon. Problemet är att detta kan vara trovärdigt, men om vi är tveksamma är det bäst att ringa oss på 091 eller kontakta oss via ALERTACOPS-appen. Vi kan också fråga dem om polisstationen där vår son är, även om det inte är sant, så vi kan komma förbi och fråga.

Relaterade artiklar

Back to top button