Ny strategi för att stjäla Gmail-konton på Internet –

Ny kampanj syftar till att stjäla Gmail-konton

Detta är en bluff på Craigslist , en populär webbplats för onlineshopping. Detta är dock ett problem som påverkar andra webbplatser som använder liknande tekniker. Det består huvudsakligen av att återställa ett konto med hjälp av tidigare insamlad data.

Hackare samla in information som användarnamn, e-post eller till och med telefonnummer. Således försöker de återställa Gmail-lösenordet. Men för att detta ska träda i kraft är det naturligtvis nödvändigt att få en kod via SMS eller ett annat e-postkonto för att bekräfta att vi verkligen är legitima användare.

Det är där nästa punkt i det är lurendrejeri spelar in. Angripare kontaktar offret och anger att de måste bekräfta att de är legitima användare. Till exempel fallet med Craigslist, även om det också kan hittas på andra internetplattformar.

Strategin är att berätta för dem vad de behöver bekräfta ditt användarnamn … De måste veta om de verkligen är lagliga eller inte. På så sätt får de dem att tro att sms:et de får med koden är till för att verifiera deras konto på denna plattform och att de vet att de är riktiga användare. Men naturligtvis får de ett bekräftelsekodmeddelande för att återställa sitt Gmail-lösenord.

Om användaren går i denna fälla och levererar bekräftelsekod , kan en angripare få fullständig kontroll över ditt Gmail-konto. I slutet av dagen kommer han att skapa ett nytt lösenord och kommer att kunna komma åt detta e-postmeddelande utan problem. De kan ha tillgång till alla tjänster där de är registrerade, privata meddelanden osv.

Hur man undviker att falla offer för dessa problem

En viktig aspekt är att inte publicera vår e-postadress, namn eller telefonnummer på Internet. Därmed kommer vi inte att göra det lättare för eventuella nätkriminella som vill stjäla vår information och har tillgång till konton.

På samma sätt kommer sunt förnuft att vara mycket viktigt när du använder e-post. Vi bör aldrig följa länkar som kommer till oss utan att veta källan, eller ladda ner filer som kan vara skadliga. Vi får inte heller tillhandahålla någon verifieringskod till något påstått företag eller program.

Å andra sidan är det alltid lämpligt att ha säkerhetsutrustning på vår utrustning. Ett bra antivirus kan förhindra att skadlig programvara kommer in som kan utsätta oss för risker. Vi råder dig att uppdatera dina system på samma sätt. Detta kommer att lösa eventuella problem som kan uppstå. Vi lämnar dig en guide med tips för att behålla din integritet online.

Relaterade artiklar

Back to top button