Ny plattform för varumärkessamarbeten: TikTok Creative Exchange

TikTok lanserar en “Creative Exchange”-plattform för att skapa fler skaparpartnerskap. Målet är att ge varumärken möjlighet att skapa en kampanjplan som kreatörer sedan kan svara på och ingå erbjudanden om sponsrat innehåll.

TikTok Creative Exchange kommer att bygga en bro mellan varumärken och kreatörer

Att registrera sig för Creative Exchange-plattformen är ganska enkelt. Den kommer dock bara att vara tillgänglig för verifierade profiler. Han kommer sedan att leda dig genom processen för att bestämma det perfekta projektet för ditt företag och ge dig idéer för potentiella pitch-alternativ.

“TikTok Creative Exchange-plattformen ger marknadsförare omedelbar tillgång till ett urval av de bästa TikTok kreativa partnerna i branschen, vilket möjliggör effektivt samarbete i stor skala. Vårt nätverk av kreativa experter kommer att hjälpa till att skräddarsy och anpassa innehåll för att förbättra annonsprestanda och driva affärsresultat på TikTok.”

Du kommer att kunna välja mellan olika kampanjtyper som “Story” och “Product Promotion” som kommer att ge mer information om vad du letar efter för potentiella kreativa partners.

Ny plattform för varumärkessamarbeten: TikTok Creative Exchange

Efter det kommer du att fylla i en undersökning som täcker grunderna för varumärket/produkten som skaparna kan överväga.

Kreatörer som registrerar sig för plattformen kommer också att få e-postuppdateringar om erbjudanden som matchar deras intressen. De kan sedan acceptera ett projekt och initiera en en-mot-en-åtgärd med kunden omedelbart. Plattformen kommer också att möjliggöra fullständig kommunikation och engagemang, vilket gör det möjligt för kreatörer att bjuda in medarbetare och skicka in kreativa idéer direkt. Det här alternativet kommer att vara tillgängligt för varumärken oavsett om de vill dela data om livekampanjer med sina partner eller inte. Detta framstår som TikToks senaste verktyg för att hjälpa kreatörer att maximera sin intäktspotential genom TikTok-videor. Korta videor erbjuder begränsad tillgänglighet för direkt annonsplacering, vilket försätter plattformen i en nackdel när det gäller att optimera användarnas arbetsinkomst.

TikTok vet att det måste erbjuda fler möjligheter till intäktsgenerering, annars kan populära TikTokers migrera till YouTube och Instagram där de har mycket mer intjäningspotential. Som ett resultat strävar företaget efter att integrera så många samarbetsvägar som möjligt för att underlätta sponsrade materialaffärer.

Ny plattform för varumärkessamarbeten: TikTok Creative Exchange

Med tanke på den kreativa betoningen av TikTok-videor är det vettigt att hjälpa varumärken att hitta kreativ hjälp för sina marknadsföringsinsatser. För att tillgodose användarflöden och tilltala TikTok-publiken bör varumärken ta ett mer organiskt förhållningssätt till sina kampanjer snarare än att tillämpa traditionella marknadsföringsstrategier. Det är därför den nya Creative Exchange-plattformen är tänkt att göra det lättare för varumärken och tillverkare att samarbeta.

Enligt TikTok är den första fasen av Creative Exchange öppen för en utvald grupp av annonsörer, varumärken och kreatörer. Du kan lära dig mer om pilotprogrammet genom att gå till den officiella webbplatsen.

Relaterade artiklar

Back to top button